ΠΑΤΡΑ: Πτωτικό το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης – Από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ

Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 10 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 3-9 Μαΐου, σε σχέση με την εβδομάδα 26 Απριλίου – 2 Μαΐου.
Οι καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στον Αγιο Νικόλαο και στη Λάρισα με εύρος από -64% έως -82%, ενώ οριακά πτωτικές παρουσιάστηκαν οι μεταβολές στην Αλεξανδρούπολη (-24%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-18%). Σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη και στην Πάτρα, όπου η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα κυμάνθηκε από -1% έως -5%. Οριακά αυξητική τάση (+21%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο.
Ειδικότερα στην Πάτρα την τελευταία εβδομάδα, 3-9/5/21, παρέμεινε σταθερό το ιιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας, όπου δεν υπήρξε μεταβολή (-1%)στο μέσο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης, σχετικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 26/4/21-2/5/21.