Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το προφίλ των δραστών – Που ψάχνουν τους δολοφόνους

«Εσωτερικοί» πληροφοριοδότες, παλιοί περιστασιακοί εργαζόμενοι στο σπίτι της οικογένειας, η αγορά οικοπέδου από το ζευγάρι, παρακολούθηση ανάληψης 10.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες σπιτιού που σχεδίαζαν να χτίσουν ερευνώνται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν ίχνη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας της 20χρονης Καρολίνας, δίπλα στον σύζυγό της και το 11 μηνών κοριτσάκι τους, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

«Πού είναι τα λεφτά ρε; Θα σκοτώσουμε το μωρό αν δεν μας πεις», φώναζαν επανειλημμένα οι τρεις αδίστακτοι δράστες στην 20χρονη Καρολίνα και τον 33χρονο Μπάμπη, πιλότο της Πολιτικής Αεροπορίας. Παρότι ο 33χρονος είπε από την πρώτη στιγμή στους τρεις κουκουλοφόρους ότι είχε περίπου 10.000 ευρώ μέσα σε ένα κουτί παιδικού παιχνιδιού… MONOPOLY και τους καθοδήγησε να τα βρουν, εκείνοι ανικανοποίητοι επέμεναν, δείχνοντας ότι είχαν γνώση για περισσότερα χρήματα. Δεν δίστασαν να θανατώσουν το σκύλο της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από την κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού.

Την ίδια ώρα, η βαρβαρότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά προκάλεσε την προκήρυξη χρηματικής αμοιβής των δραστών με 300.000 ευρώ, για όσους παράσχουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τη σύλληψη των δολοφόνων, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Το προφίλ των δραστών

Σεσημασμένους κακοποιούς, με πλούσιο παρελθόν στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια της Αττικής, βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας, χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ανάμεσα σε όσα εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας είναι εάν άτομα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οδηγηθεί στη φυλακή για παρόμοια αδικήματα έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί και επιστρέψει στη δράση.

Την ίδια στιγμή, η «ομάδα ανάλυσης» της Ασφάλειας ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια με λιγότερο δραματική κατάληξη.

Ανάμεσα στα περιστατικά που πρόκειται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των στελεχών της Ασφάλειας είναι ληστεία που διεπράχθη τον Δεκέμβριο στο Χαλάνδρι, σε σπίτι όπου διέμεναν ένα ανδρόγυνο και η κόρη τους. Επιδεικνύοντας αγριότητα ανάλογη με αυτή που χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές του χθεσινού φονικού στα Γλυκά Νερά, οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, είχαν κατεβάσει έντρομη τη γυναίκα στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν, ενώ για να την εξαναγκάσουν να τους πει πού είχε κρυμμένα χρήματα είχαν απειλήσει με μαχαίρι την κόρη της.

Η τελευταία είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μιλούσαν «καλά ελληνικά» και πως ήταν πιθανότατα Ρομά. Καλά ελληνικά φέρεται να μιλούσαν και οι δράστες του χθεσινού άγριου φονικού στα Γλυκά Νερά, δίχως πάντως αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατάγονται από χώρα των Βαλκανίων ή και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πρόκειται για τρία άτομα που μπήκαν στο εσωτερικό της μεζονέτας έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με full face, ενώ είναι πιθανό ένας ακόμη συνεργός τους, σε ρόλο τσιλιαδόρου, να τους περίμενε έξω από το σπίτι.

Ο πληροφοριοδότης και το dna

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν ήδη να συνθέσουν το παζλ του εγκλήματος για να βρουν το προφίλ των δραστών. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου που έχουν στα χέρια τους αλλά και από υλικό που εξετάζουν εξονυχιστικά από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ευελπιστούν να βρουν την λεπτομέρεια που θα δώσει ώθηση στις έρευνες τους.

Οι δολοφόνοι παρέμειναν αρκετή ώρα στο σπίτι και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω τους άφησαν το “στίγμα” που θα τους προδώσει. Έπνιξαν το σκύλο της οικογένειας και τον πέταξαν από τη σκάλα του πρώτο ορόφου στο ισόγειο, ενώ τα ταυτόχρονα ήρθαν και σε επαφή με την Κάρολαϊν και το σύζυγο της, καθώς τους έδεσαν και τους δύο με μονωτική ταινία. Έκτος από τα αποτυπώματα οι αστυνομικοί έχουν πάρει γενετικό υλικό και από τα ρούχα των θυμάτων αλλά και από τα νύχια τους, κι ευελπιστούν ότι εκεί θα βρουν το πρώτο “κλειδί” των ερευνών τους.

Την ίδια ώρα εξετάζονται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή, λίγη ώρα πριν και μετά το έγκλημα. Κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται οι τρεις δράστες να είχαν και τέταρτο συνεργό ο οποίος να εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και να τους ενημέρωνε για εάν θα έπρεπε να παραμείνουν ή να φύγουν από το σπίτι.

Παράλληλα οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δράστες γνώριζαν για την οικονομική άνεση του ζευγαριού και για το λόγο αυτό, το είχαν στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα οι δολοφόνοι πρέπει να ήξεραν τις κινήσεις τόσο του 32χρονου όσο και της συζύγου του και να επέλεξαν τα ξημερώματα της Τρίτης ως την κατάλληλη στιγμή για να φέρουν εις πέρας την… αποστολή τους.

Έτσι οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν το ενδεχόμενο οι πληροφορίες των δραστών να προέρχονταν από άτομα του κύκλου του ζευγαριού, τα οποία μάλιστα γνώριζαν για την αγορά ενός οικοπέδου που είχε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι. Ωστόσο εάν συνέβη κάτι τέτοιο οι πληροφοριοδότες πρέπει να έδωσαν λάθος νούμερο στο πόσο που νόμιζαν ότι κρατούσε στο σπίτι του ο πιλότος και η σύζυγος του. Κι αυτό γιατί οι φονιάδες δεν πίστεψαν τα λεγόμενα των θυμάτων τους, ότι στο σπίτι υπάρχουν μόνο 15.000 ευρώ και συνέχισαν να τους βασανίζουν, έως ότου η νεαρή μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή.

Κατάθεση

Ο 33χρονος πιλότος μετά την πολύωρη κατάθεσή του στους αστυνομικούς επέστρεψε στο σπίτι που «κάποιοι» αποφάσισαν χωρίς εκείνον να διακόψουν δολοφονικά τα οικογενειακά του όνειρα. Μαζί με αστυνομικούς θα επιχειρούσε εκ νέου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι σαν «αναπαράσταση», των όσων τραγικών βίωσε. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Εύχομαι να μη ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζήσαμε εμείς, είμαι αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι δράστες. Θα τους πιάσουν. Τους παρακαλέσαμε, τους ικετεύσαμε να πάρουν τα χρήματα και να μη μας κάνουν κακό, να φύγουν, αλλά δεν το έκαναν. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς».

Οργανωμένο σχέδιο

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για οργάνωση σχεδίου εισβολής, πιθανή παρακολούθηση της οικογένειας, βιαιότητα και τρόπο δράσης που αναδεικνύει… επανάληψη, γι’ αυτό ερευνούν πρόσφατες αποφυλακίσεις-άδειες ατόμων από σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν ποινικό παρελθόν σε τέτοια αδικήματα. Ο 33χρονος μετά την πρώτη του κατάθεση μεταφέρθηκε στην τράπεζα δεδομένων των αρμόδιων τμημάτων όπου είδε δεκάδες φωτογραφίες σεσημασμένων για ληστρικές εισβολές σε σπίτια. Παράλληλα, πήραν τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι, όπως και δείγματα από τα χέρια και νύχια της 20χρονης Καρολίνα, η οποία φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί, σε μια αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών.

Οι δράστες φέρεται να κατέστρεψαν κάμερα που βρισκόταν εξωτερικά του σπιτιού, ενώ έστρεψαν σε άλλες κατευθύνσεις αυτές που ήταν τοποθετημένες εσωτερικά. Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα από το καταγραφικό του συστήματος. Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων οικιών και επιχειρήσεων, όχι μόνο το επίμαχο χρονικό διάστημα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, αλλά και προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια. Εξετάζεται η μαρτυρία ενός γείτονα της οικογένειας, ο οποίος το κρίσιμο χρονικό διάστημα είδε ένα μαύρο όχημα να κινείται ύποπτα κοντά στο σπίτι του ζευγαριού.

Γλυκά Νερά: «Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε πνιχτά…»

«Τους είπα πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε και εκλιπαρούσαμε για να μη μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε πνιχτά και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου», φέρεται να είπε ο 33χρονος στους αστυνομικούς.

Από το παράθυρο

Νωρίτερα περιέγραψε πώς ήρθαν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους της συζύγου του. Οι δράστες μπήκαν από παράθυρο του ημιυπογείου στην κατοικία περίπου στις 05:00 χθες τα ξημερώματα. Το ζευγάρι και το παιδί τους κοιμούνταν στο ίδιο κρεβάτι της σοφίτας του σπιτιού. Οι δράστες τούς ξύπνησαν. Τους απείλησαν με ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. Οι δύο ήταν σχετικά ψηλοί και φορούσαν κουκούλες full face, ο ένας πιο κοντός που φορούσε περιλαίμιο μοτοσικλετιστή, το οποίο είχε σηκώσει στο πρόσωπο. Οι δύο μιλούσαν καλά ελληνικά, ενώ ο τρίτος μία ξένη γλώσσα που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.

Αρχικά έδεσαν τον 33χρονο χειροπόδαρα με σκοινί, ενώ τύλιξαν μάτια, στόμα και λαιμό με ταινία συσκευασίας, που κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του, και τον έριξαν στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι.

Δεμένη

Την 20χρονη την έδεσαν πισθάγκωνα με μία μπλούζα, ενώ είχε και μία άλλη μπλούζα περασμένη στο λαιμό, και ήταν μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι. Η νεαρή γυναίκα αντιδρούσε και φώναζε. Ενας από τους δράστες φαίνεται να της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, είτε με την άσκηση πίεσης πάνω στο μαξιλάρι είτε διά βρόγχου, κάτι που θα διαπιστωθεί από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Μετά τη φυγή των δραστών, στις 06:20, ο 33χρονος κατάφερε να ρίξει το κινητό του τηλέφωνο από το κομοδίνο και με τη… μύτη να καλέσει την Αμεση Δράση, ζητώντας βοήθεια δίνοντας παράλληλα και τη διεύθυνση κατοικίας. Μετά από λίγα λεπτά έφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι από το ίδιο παράθυρο εισβολής των δραστών. Στη σοφίτα εντόπισαν νεκρή την 20χρονη, ακριβώς δίπλα της ακουμπούσε το 11 μηνών κοριτσάκι που έκλαιγε και στο πάτωμα δεμένος ο σύζυγός της.