ΠΑΤΡΑ: Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Οι Παγκόσμιες Ημέρες συνιστούν μια καλή αφορμή για να στρέφουμε το βλέμμα μας, έστω για λίγο, σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν και σημαδεύουν, τόσο την Ιστορία όσο και την ίδια μας τη ζωή, την καθημερινότητα μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας μάς υπενθυμίζει με τη σειρά της τον τιτάνιο αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού (και) στη μάχη κατά της πανδημίας.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, οι νοσηλευτές/τριες έβγαλαν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, καθώς χάρη στην αξία και την αυτοθυσία τους απέδειξαν ότι το ΕΣΥ διαθέτει έμψυχο δυναμικό που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις μεγαλύτερες προκλήσεις.
Παράλληλα, ως πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς το νοσηλευτικό προσωπικό των δομών μας, για την υπεύθυνη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του.
Μετά λόγου γνώσεως, σημειώνω ότι αυτό το «ευχαριστώ» συνοδεύεται από το ειλικρινές ενδιαφέρον της διοίκησης του ΚΚΠΔΕ για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού, όπου αυτό είναι δυνατόν. Είμαστε στο πλευρό του, η αμέριστη και ουσιαστική συμπαράσταση μας είναι δεδομένη.
Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί, με πίστη και προσήλωση, το μείζονος σημασίας έργο μας, πρωτίστως με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

ΣΣ: Ο Νίκος Σταθακόπουλος είναι πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.