ΕΟΚ: Στις 24/5 θα παιχτεί η επόμενη πράξη στο σήριαλ των εκλογών!

H τύχη των εκλογών της ΕΟΚ θα κριθεί στις 24 Μαΐου. Η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπηρεσιακή διοίκηση της Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε, με τον Πρωτοδίκη να ενημερώνει τις τρεις πλευρές (μία για κάθε υποψήφιο πρόεδρο) πως η απόφαση του για τα 21 μέλη της νέας προσωρινής διοίκησης θα γίνει γνωστή στις 24 του μήνα.

Και αυτή η σύνθεση θα κληθεί να οδηγήσει την ΕΟΚ στις εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Μαϊου, κάτι πάντως που αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, όπως είχε επισημάνει και το gazzetta.gr. Το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας δεν έχει εγκριθεί και οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την τέλεση των εκλογών με φυσική παρουσία, όπως έχει ανακοινώσει η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ. Κάτι που σημαίνει ότι η νέα διοίκηση που θα οριστεί θα έχει ελάχιστο χρόνο μπροστά της για να οργανώσει τη διαδικασία.

Οι τρεις πλευρές των υποψήφιων προέδρων, Παναγιώτη Φασούλα, Βαγγέλη Λιόλιου και Άγγελου Παπανικολάου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν μέσω δικηγόρων, μπήκαν σε σφοδρή αντιδικία. Η πλευρά των Φασούλα και Λιόλιου υποστήριξε ότι η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν ασχολείται πραγματικά με τη διαδικασία των εκλογών και επιδιώκει να τις αναβάλλει, κάτι που η πλευρά του Α.Παπανικολάου αντέκρουσε.

To ζητούμενο των παρατάξεων του Παναγιώτη Φασούλα και του Βαγγέλη Λιόλιου είναι η πλαισίωση της προσωρινής διοίκησης – που θα οριστεί στις 24/5 – από πρόσωπα που θα τρέξουν τις εκλογικές διαδικασίες, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνων των ημερών. Προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των εκλογών και το μπάσκετ να εξέλθει από την ακυβερνησία!

Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Λιόλιος απέσυρε τον Νίκο Φιλίππου από την αρχική αίτησή για προσωρινή διοίκηση και στην θέση πρότεινε τον Χρήστο Μήλα.

Πηγή:www.gazzetta.gr