Διαδικτυακή ημερίδα για την ασφάλεια των εκδρομέων που επισκέπτονται τα ελληνικά βουνά

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη  Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου υλοποιούν Διαδικτυακή Ημερίδα την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 15:00, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο το κυνηγετικό χώρο αλλά και όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στην  ημερίδα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την πανδημία  (αξιολόγηση υπάρχουσας κατάστασης, προβλέψεις, προτεινόμενα μέτρα),  καθώς και την ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τα βουνά  (μέτρα αυτοπροστασίας, πρόβλεψη ατυχημάτων, πρώτες βοήθειες) .

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων, της ελληνικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του δασαρχείου, της κτηνιατρική υπηρεσίας, και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

«Η γνώση πάνω στις εξελίξεις για την πανδημία, η αξιολόγηση της κατάστασης και τα προτεινόμενα μέτρα αντιμετώπισης, όπως ο εμβολιασμός,  αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στην «κανονικότητά» μας. Επιπλέον η πανδημία μας οδήγησε πίσω στη φύση, γιατί τελικά  η επαφή μας μ΄ αυτή αποτελεί μια πολύ σημαντική διέξοδο. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις για την  ασφάλεια όλων όσων επισκέπτονται τα ελληνικά βουνά και για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Γι΄ αυτό  και με χαρά στηρίζουμε τη δράση αυτή» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί από τα παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/81676300614?pwd=VEpGNUxHT0dDNE1mMWdxK21DbWtjUT09