(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Χωρίς θετικά τεστ σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία – Α. Ζέρβας: « Σωτήριοι οι έλεγχοι…ασφαλείς τα παιδιά»

 

Στην Αχαΐα από την περασμένη Τετάρτη οι γονείς έσπευσαν να προμηθευτούν, από τα φαρμακεία, την ειδική συσκευασία του τεστ ώστε σήμερα τα παιδιά τους να ήσαν έτοιμα για το σχολείο.
Οι αχαιοί γονείς και εκπαιδευτικοί,  είναι θετικοί στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων και κυρίως του σελφ τεστ που αποτελεί σημαντικό εργαλείο πρόληψης της διάδοσης του ιού στις σχολικές κοινότητες.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος,  είπε: «Η εικόνα είναι θετική. Υπάρχει βούληση απ’ όλους να επιστρέψουν στα θρανία με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ετσι συνεχίζουμε με τα ίδια μέτρα προφύλαξης που είχαμε λάβει τον Οκτώβριο και φυσικά το επιπρόσθετο που είναι το σελφ τεστ. Από την περασμένη Τετάρτη έχουμε διαπιστώσει ότι οι γονείς έσπευσαν να το προμηθευτούν ώστε σήμερα τα παιδιά τους να είναι έτοιμα».
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας, ανέφερε:«Το υπουργείο μάς καλύπτει πλήρως κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εκπαιδευτική κοινότητα. Προχθές είχαμε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου όπου συζητήσαμε εκτενώς όλα αυτά τα θέματα»

Ακούστε τι είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ  Πάτρας 89,4