Τα δεδομένα για τον τελικό του Champions League: Πού θα γίνει αν όχι στην Κωνσταντινούπολη

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τον τελικό του Champions League. Ποια τα δεδομένα αν δεν διεξαχθεί, τελικά, στην Κωνσταντινούπολη.

Τη… φωτιά, που άναψε, ουσιαστικά, την Πέμπτη (06/05), η πρόταση της Άστον Βίλα να φιλοξενήσει στην έδρα της τον αγγλικό «εμφύλιο» στον τελικό του Champions League, ήρθε να φουντώσει για τα καλά σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης πως βάζει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» λόγω κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει, φυσικά, πέρα από το υγειονομικό κομμάτι, ότι θα υπάρχουν πολλοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο για όσους επιστρέφουν στο Νησί από τη γειτονική μας χώρα.

Ενόψει EURO, η σέντρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου και με βάση το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει μείζον θέμα, αφού Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έχουν αρκετούς διεθνείς στα ρόστερ τους. Και εκεί ακριβώς πατάει, μεταξύ άλλων, η βρετανική κυβέρνηση, που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA, ζητώντας της να αλλάξει η έδρα του μεγάλου ραντεβού και να μεταφερθεί στην Αγγλία.

Εξάλλου, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις, ο Γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, τόνισε πως οι Άγγλοι οπαδοί δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, ακόμη και αν γίνει, τελικά, κανονικά ο τελικός του Champions League εκεί και σημείωσε πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως η βρετανική κυβέρνηση αναζητά λύσεις για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αν ο τελικός διεξαχθεί κανονικά στην Πόλη, η πρόταση είναι να διευρυνθούν οι ταξιδιωτικές εξαιρέσεις για τους παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, υπάρχουν προφανείς υγειονομικοί κίνδυνοι…

Αν, τελικά, το παιχνίδι μεταφερθεί στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει το εξής ζήτημα: Το πιο λογικό θα ήταν το ματς να γίνει στο «Γουέμπλεϊ», στις 29 του μήνα, ωστόσο, είναι «κλεισμένο» για τον τελικό των playoffs της Championship!

Η Telegraph, λοιπόν, σε δικό της ρεπορτάζ, τονίζει πως υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε το «Βίλα Παρκ», όπως θέλει η Άστον Βίλα, είτε η έδρα της Τότεναμ, το ”Tottenham Hotspur Stadium”, που είναι στο Λονδίνο, και φαίνεται πως μπαίνει και αυτό.. στο κόλπο!

Ήδη, πάντως, οι οργανωμένοι οπαδοί της Τσέλσι ”Trust” αναφέρουν πως θα έχουν συνάντηση με ανθρώπους της UEFA και θα ζητήσουν επίμονα τη μεταφορά του τελικού στη Βρετανία, ενώ εκείνοι της Σίτι θα… σπάσουν τα τηλέφωνα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, προκειμένου το παιχνίδι να μην διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.