ΦΩΤΟ: Πρώτη νίκη στο «μίνι πρωτάθλημα»..για Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 3η αγωνιστική των πλέι-άουτ, η Παναχαϊκή νίκησε με 2-1 τα Τρίκαλα στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 12’ ο Παπαδόπουλος και στο 20’ ο Μπάτροβιτς με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει σε 2-1 ο Σταματής. Η πρώτη νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα για την ομάδα του Χρήστου Καραπίτσου, που είχε ένα εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο και μάλιστα σε αυτό το διάστημα πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες. Παρόλα αυτά όταν η Παναχαϊκή πάτησε «γκάζι» βρήκε γκολ, όταν στο 12’ ο Κουσκουνάς έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Παπαδόπουλος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Μάλιστα στη δεύτερη καλή της ευκαιρία η Παναχαϊκή βρήκε και το 2-0, όταν στο 20’ ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε εκπληκτικά δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, και χαρίζοντας παράλληλα και ένα από τα καλύτερα γκολ φέτος στην κατηγορία. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν και με κάποιες διορθωτικές κινήσεις του Βασίλη Καλογιάννη να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κολοβούρη. Αυτή η πίεση συνεχίστηκε από τους φιλοξενούμενους, και στο 36’ κατάφεραν να μειώσουν το σκορ, όταν ο Σταματής με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (εξαιρετική επέμβαση του Κολοβούρη στο πρώτο σουτ) για το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι απείλησε η ομάδα του Βασίλη Καλογιάννη, όταν ο Ριζογιάννης εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο εξαιρετικός και σήμεραΚολοβούρης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήθελε να βάλει ακόμη ένα γκολ για να σφραγίσει το παιχνίδι. Οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, ήρθαν στο 70’ για τους «κοκκινόμαυρους» όταν ο Μπάτροβιτς έκανε το σουτ όμως ο Περράκης δεν έδειξε την σέντρα καθώς θεώρησε ότι μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, ενώ στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Κουσκουνά ο οποίος έπιασε εξαιρετικό σουτ, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 93’ όμως παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, όμως το σουτ του Σταματή κατέληξε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού, με την Παναχαϊκή να παίρνει την πρώτη της νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πάνος(59’ Τσερούτι), Λαρέα, Μπρους, Αργυρόπουλος(59’ Μουστακόπουλος), Ανάκογλου(80’ Σκεπετάρης), Παπαδόπουλος(59’ Γιούσης), Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς, Μασούρας.

Η αρχική ενδεκάδα των Τρικάλων (Βασίλης Καλογιάννης):

Περλιέσι, Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Πέλκας, Τάχατος, Ευθυμίου(68’ Πανίδης), Νιάρος, Κεχαγιάς(23’ Σουλιώτης), Ντιαλόσι(62’ Παπαγεωργίου), Κλεμέντε(23’ Πιαστόπουλος), Σταματής

 

Διαιτητής: Περράκης (Αθήνας)

Βοηθοί: Κόλλιας (Ηπείρου), Κάλλης (Αν. Αττικής)

4ος: Μπακογιάννης (Αθήνας)