Τουρκία: Ασέβεια και έγκλημα η κίνηση Ιμάμογλου -Αντιπολίτευση: Ηλίθια η κίνηση της κυβέρνησης

Πολιτική αναταραχή έχει ξεσπάσει στην Τουρκία εξαιτίας του τρόπου που περπάτησε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την επίσκεψή του στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή.

Ο Ιμάμογλου κατηγορείται ότι δεν έδειξε τον σεβασμό που πρέπει προς τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, όταν σε επίσκεψή του στο χώρο του μαυσωλείου του είχε τα χέρι πίσω στην πλάτη του.

Ο εισαγγελέας και το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισαν το περιστατικό ως ασέβεια και έγκλημα. Ωστόσο, το υπουργείο είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σοϊλού είπε χαρακτηριστικά: «Ένας πολίτης θεώρησε πως αυτό που έκανε ο δήμαρχος είναι ασέβεια προς τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Να σας πω κάτι. Κι εγώ όταν είδα αυτές τις εικόνες θεώρησα την κίνηση αυτή ως ασέβεια.

– Είναι έγκλημα;

-Θα σας εξηγήσω. Για μένα είναι. Όμως μια τέτοια εικόνα δεν μπορεί να υπάρχει είναι απαράδεκτο.»

Τι δείχνει το βίντεο
Ωστόσο, βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter από την εφημερίδα Sözcü, δείχνει τον Ιμάμογλου να περπατά σε προαύλιο χώρο έξω από τα μαυσωλεία του Σουλτάνου και της συζύγου του αλλά δεν τον δείχνει να μπαίνει στο εσωτερικό κανενός από τα μαυσωλεία.

Ο Ιμάμογλου επισκέφτηκε τον τάφο του Σουλτάνου Μωάμεθ με αφορμή την 567η επέτειο από την Άλωση της Πόλης.