Σύνοδος Κορυφής: Πιέσεις Μητσοτάκη για το πράσινο πιστοποιητικό – «Ναι» στην άρση πατέντας

Οι πατέντες των εμβολίων, το πράσινο πιστοποιητικό και τα εμβολιαστικά προγράμματα βρίσκονται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στο Πόρτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Γιάννη Καντέλη πρόκειται να θέσει καταρχάς τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην έκδοση του πράσινου πιστοποιητικού. Είναι κάτι που η Ελλάδα στηρίζει πολύ, το είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και καίει τη χώρα μας για το θέμα του τουρισμού. Ο πρωθυπουργός θα θέσει ένα ζήτημα, λέγοντας ότι αυτό δεν έχει αξία αν οι χώρες από τις οποίες θα φεύγουν οι τουρίστες και θα επισκέπτονται την Ελλάδα, είτε άλλους τουριστικούς προορισμούς, κρατήσουν την καραντίνα για τους πολίτες τους όταν επιστρέφουν. “Είναι δώρον άδωρον” αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης, επομένως θα ζητήσει να μην υπάρχουν τέτοιου είδους καραντίνες, προκειμένου να λειτουργήσει ο τουρισμός.

Όσον αφορά τις πατέντες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι προφανώς ο πρωθυπουργός θα ταχθεί υπέρ της άρσης αυτών των πατεντών. Όπως υπενθύμιζαν, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που είχε θέσει το ζήτημα τον Απρίλιο του 2020 με το κοινό άρθρο που είχε υπογράψει με τον Ηλία Μόσιαλο στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Πηγή: skai.gr