Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Τον εκτέλεσαν εξ επαφής με 10 σφαίρες στο κεφάλι

Μαφιόζικο χτύπημα δείχνουν όλα τα τελευταία στοιχεία της δολοφονίας στη Ζάκυνθο, με θύμα τον 54χρονο Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος εκτελέστηκε το πρωί της Παρασκευής από άγνωστους δράστες.

Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο άτυχος άντρας, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως οι εκτελεστές του είχαν μόνο ένα σκοπό. Να μην τον αφήσουν να ζήσει. Όπως αναφέρει το zantereport.gr, ο 54χρονος δέχτηκε δέκα σφαίρες κυρίως στο κεφάλι και τον κορμό. Από το σημείο, οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου περισυνέλλεξαν συνολικά 28 κάλυκες.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στην τοπική κοινωνία, βρισκόταν σε γραφείο φίλων του που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά. Οι δύο άγνωστοι άντρες προσέγγισαν το σημείο με αυτοκίνητο και σταμάτησαν έξω από το γραφείο.

Ο ένας εκ των δύο, βγήκε από το όχημα και ξεκίνησε να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του 54χρονου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο συνοδός του ο οποίος κατάφερε να απομακρυνθεί χωρίς να τραυματιστεί. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς το γραφείο όπου πυροβόλησε μια φορά σπάζοντας την τζαμαρία, μπήκε μέσα στο χώρο και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 54χρονο μπροστά στα μάτια των φίλων του.

Από τα πυρά, τραυματίστηκε ελαφρά και ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Στη συνέχεια ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διέφυγαν με σκάφος οι δράστες – Βρέθηκε το όπλο του φονικού και το αυτοκίνητο των εκτελεστών

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία το αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας στη Ζάκυνθο και το όπλο που χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν τον 54χρονο.

Το αυτοκίνητο μάρκας Fiat Panda και χρώματος ασημί βρέθηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο στην περιοχή Αμπελόκηποι. Στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία. Σύμφωνα με το imerazante.gr, οι δράστες αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ διέφυγαν από το νησί με σκάφος και γι’ αυτό στις έρευνες συμμετέχει και το Λιμενικό.

Στη Ζάκυνθο πάει και κλιμάκιο του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, όπως είχε πάει και πέρσι στη δολοφονία της γυναίκας του σημερινού θύματος

“Κλειδί” το “βαρύ” παρελθόν του Κορφιάτη

Φως στις έρευνες, αναμένεται να ρίξει το “βαρύ” παρελθόν του Ντ. Κορφιάτη, σε βάρος του οποίου μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή του Αγίου Σώστη και με θύμα τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος στο παρελθόν συνδεόταν με ποινικό, γνωστό οπλουργό, και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση οπλισμού. Υπήρχαν ενδείξεις για τη δολοφονία γυναίκας το 2004 στα Άνω Πατήσια, ιδιοκτήτριας πολλών οίκων ανοχής σε Αθήνα και επαρχία, χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το όνομα του 54χρονου είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, με λεία 550.000 ευρώ, χωρίς και πάλι να κατηγορηθεί για αυτή. Το περασμένο καλοκαίρι πάντως, είχε δολοφονηθεί και η σύζυγός του, σε παρόμοια ενέδρα θανάτου που είχε στόχο τον ίδιο, με τον 54χρονο τελικά να γλιτώνει.

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι είχε επενδύσει στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και στις υποβρύχιες καταδύσεις με δικό του σκάφος το οποίο έφερε το όνομα της νεκρής γυναίκας του. Ο 54χρονος είχε διαφύγει τραυματισμένος σοβαρά και έχοντας δεχτεί τρεις σφαίρες από την πρώτη ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί εις βάρος του το περασμένο καλοκαίρι και είχε κοστίσει τη ζωή στην 37χρονη σύζυγό του.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr