Χαρδαλιάς: Στο “βαθύ κόκκινο” το Μεσολόγγι – Κατεβαίνουν επίπεδο τρεις Δήμοι της Αχαΐας

Ο Δήμος Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας εντάσσεται από αύριο το πρωί στο «βαθύ κόκκινο» όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αιτωλικό καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, παρατηρείται επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες: «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Έτσι κάλεσε τους κατοίκους του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

Οσον αφορά την Αχαΐα, καμία αλλαγή για τον Δήμο Πατρέων που παραμένει στο “βαθύ κόκκινο”.

Από το “βαθύ κόκκινο” κατεβαίνουν στο “κόκκινο” οι Δήμοι Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων όπου παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων κατά κατά 65%, 81% και 85% αντίστοιχα.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνει και ο Δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 80% περίπου.

Ειδικότερα στην Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν 225 νέα κρούσματα και κατανέμονται ως εξής:

  • Αιτωλοακαρνανία: 150
  • Αχαΐα: 61
  • Ηλεία: 14