ΑΙΓΙΟ: Περιφορά της εικόνας της Τρυπητής με ιδιωτικό τζιπ – Στον εορτασμό της Πολιούχου ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης

Λόγω των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, λιτό είναι το πρόγραμμα του σημερινού εορτασμού της Πολιούχου της Αιγιάλειας Παναγίας Τρυπητής, με την συνδιοργάνωση του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από χθες το πρωί πιστοί, με μέτρα, συρρέουν για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, η οποία τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού της Φανερωμένης Αιγίου όπου βρίσκεται, εξαιτίας των εργασιών ανακαίνισης του Ιερού της Προσκηνύματος στην παραλία της πόλης. Νωρίς το βράδυ εψάλη εσπερινό προεξάρχοντος του φιλοξενούμενου – πλην όμως αιγιαλέα – μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, συλλειτουργούντος του δεσπότη της περιοχής Ιερωνύμου και του προκατόχου του Αμβροσίου.

«Γιορτάζουμε την Πολιούχο, με την βεβαιότητα ότι του χρόνου θα γυρίσει στο σπίτι Της και θα μπορέσουμε να κάνουμε τις λατρευτικές εκδηλώσεις που Της πρέπουν αρμόζουν» είπε ο τοπικός ποιμενάρχης.

Σήμερα, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρόντων βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Αμέσως μετά, θα γίνει περιφορά της εικόνας με ιδιωτικό τζιπ, για ευλογία των κατοίκων στα σπίτια τους, στις οδούς Μητροπόλεως, Σολωμού, Παγοποιείο, Νοσοκομείο,  Γήπεδο, Ζωοδόχου Πηγής – Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου, Αιγιαλέως, Ρωμανιώλη με επιστροφή στη Φανερωμένη.