Γαλλία: Επεκτείνει τους εμβολιασμούς σε παιδιά 16-17 ετών που κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση

COVID-19, Vaccination for people aged over 85 years old at a Health Center in Athens on , January 20, 2021/COVID-19, Εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών στο Κεντρο Υγείας στα Καμίνια, στην Αθήνα, στις 20 Ιανουαρίου 2021

Η Γαλλία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κοροναϊού και σε έφηβους ηλικίας 16 με 17 ετών που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά σε περίπτωση μόλυνσής τους από τον ιό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η ηλικιακή κατηγορία 16-17 ετών θα εμβολιάζεται από σήμερα με το εμβόλιο κατά της COVID των Pfizer/BioNTech.

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως ο Καναδάς ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Πρόκειται για τις πρώτες δόσεις εμβολίου που επιτρέπονται στη χώρα για ανθρώπους τόσο μικρής ηλικίας, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Σουπρίγια Σάρμα, υψηλόβαθμη σύμβουλος στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer, που παράγεται σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech SE, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στην αναφερόμενη παραπάνω ηλικιακή ομάδα ατόμων.