Αγγλικό σκορ…με «Χ»αμόγελα για την Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 2η αγωνιστική των πλέι-άουτ η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη με 3-3 με τον Καραϊσκάκη Άρτας στην Άρτα. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 45’ ο Κουσκουνάς, στο 65’ ο Λαρρέα και στο 92’ ο Μπάτροβιτς που έγραψε και το τελικό 3-3, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Λόβριτς στο 5’, 72’ ο Μαύρου και στο 87’ ο Ρούνεϊ. Με αυτόν τον βαθμό η Παναχαϊκή εξασφάλισε την παραμονή της στην Super League 2 και του χρόνου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Καραϊσκάκης μπήκε δυνατά, και μάλιστα στο 5’ βρήκε και τον δρόμο προς τ δίχτυα, όταν η άμυνα της Παναχαϊκής δεν αντέδρασε σωστά στην φάση, και ο Λόβριτς πλάσαρε αμαρκάριστος μέσα από την μεγάλη περιοχή κάνοντας το 1-0. Στο 10’ μάλιστα λίγο έλειψε να έρθει και το 2-0 για του γηπεδούχους, όμως ο Κολοβούρης αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Φελίπε, και κράτησε το 1-0. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «κοκκινόμαυρους» ήρθε στο 20’ όταν ο Πάνος ο Κουσκουνάς και ο Μπάτροβιτς συνεργάστηκαν άψογα, όμως το σουτ του Μαυροβουνίου σταμάτησε πάνω στον Μπουργάνη, που μπλόκαρε σωστά. Στο 35’ και πάλι η Παναχαϊκή είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Θεολόγου πρόλαβε τον Κουσκουνά και κράτησε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 43’ και πάλι ο Καραϊσκάκης βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, όμως ο Κολοβούρης και πάλι ήταν εκεί για να σταματήσει την κοντινή προβολή του Ρούνεϊ και να κρατήσει το 1-0. Με την συμπλήρωση των 45’ όμως οι «κοκκινόμαυροι» βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όταν ο Κουσκουνάς με κλασσική «σεντερφορίσια» κίνηση μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά, και στο 55’ είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, όμως η σέντρα σουτ του Μασούρα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ και ο Μπάτροβιτς που βρέθηκε στην πορεία της δεν πρόλαβε για λίγο να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 65’ όμως οι παίκτες του Χρήστου Καραπίτσου έκαναν την ανατροπή, καθώς ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκανε την επέμβαση, όμως ο Λαρρέα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Παρόλα αυτά στο 72’ οι γηπεδούχοι έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, όταν για ακόμη μια φορά η άμυνα της Παναχαϊκής ολιγώρησε, και ο Μαύρου σε κενή εστία έκανε το 2-2.  Μάλιστα στο 83’ παραλίγο να γίνει η ανατροπή στην ανατροπή, αλλά ο Μαύρου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μάλιστα ήταν πάνω στην γραμμή, και έτσι έμεινε το 2-2. Η απάντηση σε αυτή την ευκαιρία ήρθε για την Παναχαϊκή ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Αργυρόπουλος έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Μπουργάνης ήταν έτοιμος και παρέμεινε έτσι η ισοπαλία στο παιχνίδι. Όμως στο 87’ η ανατροπή στην ανατροπή αυτή την φορά έγινε, όταν ο Ρούνεϊ μέσα από την περιοχή πλάσαρε σωστά για το 3-2. Στο 92’ όμως και πάλι η Παναχαϊκή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπάτροβιτς να κάνει το 3-3 και να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην Super League 2  και του χρόνου.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Λαρρέα, Πάνος, Μουστακόπουλος(88’ Αραβίδης), Κόκας(15’ Μπρούς), Γιούσης(79’ Τσερούτι), Ανάκογλου(79’ Αργυρόπουλος), Μπάτροβιτς, Μασούρας, Κουσκουνάς

Η αρχική ενδεκάδα του Καραϊσκάκη Άρτας (Γιάννης Μάγγος):

Μπουργάνης, Τάμπας, Μπρέμπος(71’ Μπεκατώρος), Χατζηδίμπας, Θεολόγου, Ρουμπάγκουκα, Λουίς Φελίπε(71’ Κορέλας), Λόβριτς(56’ Μαύρου), Δούμτσιος(90’ Νταλακούρας), Ναζίμ, Ρούνεϊ.

 

Οι διαιτητές της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μωυσίδης (Γρεβενών), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας)

 

φωτογραφία: artagoal