Μεξικό: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα και 65 θάνατοι από την πανδημία

Εξήντα πέντε ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.093 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού χθες Κυριακή.

Οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές επισήμαναν επίσης χθες ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της επιλεγόμενης ινδικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί (κεντρικά και βόρεια).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η επιλεγόμενη ινδική “διπλή μετάλλαξη” του νέου κορονοϊού, που υπάρχουν υποψίες πως ευθύνεται εν μέρει για την τρομακτική κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης στην Ινδία, έχει επιβεβαιωθεί πως είναι παρούσα σε “τουλάχιστον” 17 άλλα κράτη.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 217.233 νεκρούς επί συνόλου 2.348.873 μολύνσεων.

Ωστόσο, ο μέχρι τώρα τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον κόσμο –πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας– είναι αναμφίβολα υποτιμημένος. Στα τέλη Μαρτίου, οι αριθμοί για την πλεονάζουσα θνησιμότητα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ