Κέρδη 1,4% ο χρυσός, άλμα 4,2% το ασήμι

advertisement

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε τη Δευτέρα ο χρυσός τερματίζοντας ένα σερί τεσσάρων αρνητικών συνεδριάσεων καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου και οι υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων επανέφεραν στο προσκήνιο την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχώρησε σήμερα κοντά στο 1,61%, ενώ το δολάριο χάνει 0,3% με βάση τον δείκτη ICE U.S. Dollar.

Η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, καθώς η Ινδία και άλλες μεγάλες χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια τεράστια έκρηξη κρουσμάτων, επίσης έστρεψε τους επενδυτές στα πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 24,10 δολ. ή 1,4% στα 1.791,80 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει έως τα 1.798,90 δολ. στα υψηλά της ημέρας.

Άλμα σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να σκαρφαλώνει 1,09 δολ. ή 4,2% στα 26,96 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από το Φεβρουάριο.

Ο χαλκός Ιουλίου στο μεταξύ κέρδισε 1,4% στα 4,53 δολ. η λίβρα σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2011.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,9% στα 2.981,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,1% στα 1.230,10 δολ. ανά ουγγιά.

Be the first to comment on "Κέρδη 1,4% ο χρυσός, άλμα 4,2% το ασήμι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.