Φασούλας: Πρέπει να κινηθεί άμεσα η πολιτειακή ηγεσία για τις δηλώσεις Μαρτσουλιόνις

Επανήλθε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του παλαίμαχου Λιθουανού άσου περί απόπειρας χρηματισμού των Σοβιετικών παικτών πριν τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987

Μία πολύ περίεργη καταγγελία έγινε τυην Κυριακή του Πάσχα σχετικά με τον θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ το 1987, καθώς ένας από τους κορυφαίους άσους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, έκανε λόγο για προσπάθεια χρηματισμού τους από Έλληνες πριν τον τελικό.

Μετά από 34 ολόκληρα χρόνια ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ισχυρίστηκε ότι η ήττα της ομάδας του στον τελικό εκείνου του Ευρωμπάσκετ ήταν αποτέλεσμα δήθεν απόπειρας χρηματισμού αυτού και των συμπαικτών του.

«Κάποιοι Έλληνες μάς προσέγγισαν και πρόσφεραν χρήματα. Δεν το επικοινωνήσαμε και δεν το συζητήσαμε μεταξύ μας. Δεν κάναμε τίποτα, ήμαστε σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό» δήλωσε, μετά από 34 ολόκλήρα χρόνια ο βετεράνος μπασκετμπολίστας.

Η αντίδραση ήρθε από τον Παναγιώτη Φασούλα. «Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης. Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη, όπως αυτά περί απόπειρας χρηματισμού. Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Δυστυχώς, μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά» ανέφερε σε ανάρτησή του και επανήλθε σήμερα, με δηλώσεις του στο Mega.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φασούλας σημείωσε πως οι αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης «ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν οποιαδήποτε ήττα», ωστόσο είναι άγνωστο γιατί τώρα ο Μαρτσουλιόνις προέβη σε αυτή του τη δήλωση.

«Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, εκτός και αν φοβάται ότι ξαναρχόμαστε», είπε αστειευόμενος ο Φασούλας, ο οποίος απέδωσε τη δήλωση αυτήν σε αστοχία από έναν αθλητή «σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης».

«Απορώ γιατί ακόμη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί και με έναν νομικό τρόπο. Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες», λέει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο οποίος μέχρι στιγμής, είναι ο μοναδικός που έχει απαντήσει στον Μαρτσουλιόνις.

«Είναι εντελώς συκοφαντικό. Πρέπει να βγει μπροστά το υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει. Πρέπει να γίνει άμεσα», κατέληξε ο σπουδαίος αθλητής.