Από την Τετάρτη 5 Μαΐου, ξεκινά μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου, ξεκινά μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Έτσι θα λειτουργούν καθημερινά δύο εμβολιαστικές γραμμές, η μία με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson και η άλλη όπως ξεκίνησε από την αρχή της “επιχείρησης ελευθερία” με το εμβόλιο της Pfizer (δυο δόσεων).
Στόχος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, από τον επόμενο μήνα, να εμβολιάζονται περίπου 3.300 άτομα το μήνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κάλυψη 3.500 εμβολιασμών, με το σκεύασμα της Pfizer, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση καθώς, παρά τις δυσκολίες, δεν χάθηκε ούτε μια πολύτιμη δόση ενώ εμβολιάστηκαν, εκτάκτως στα Καλάβρυτα, εκατοντάδες ομάδες υψηλού κινδύνου, αστυνομικοί κλπ., από την Πάτρα και άλλες περιοχές.
Όπως μας δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Ιωάννα Σφυρή, «η λειτουργία της 2ης εμβολιαστικής, απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς το Νοσοκομείο μας θα πρέπει να λειτουργεί με την παροχή ιατρικής βοήθειας σε Covid και μη, περιστατικά. Για τον λόγιο αυτό και με γνώμονα την προστασία των ασθενών, θα υπάρξουν οι απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, ώστε να διαμορφωθεί ανεξάρτητη είσοδος και χώρος για το εμβολιαστικό κέντρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα και προφυλάξεις για όσους εισέρχονται στο Νοσοκομείο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα».