Αιγιάλεια: Τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο, ενόψει λειτουργίας της Εστίασης

Εν μέσω αντιπαραθέσεων, σε επίπεδο δήμου αλλά και αγοράς, εγκρίθηκε τη Τετάρτη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο του Αιγίου, μετά από αιτήματα καταστηματαρχών Εστίασης της οδού Μητροπόλεως, προκειμένου να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο, από τις 3 Μαΐου, οπότε και επαναλειτουργούν.

Μετά την οριακή απόφαση της Κοινότητας Αιγίου, η δημοτική αρχή με τις ψήφους της επεκτείνει το περσινό μέτρο και το διαφοροποιεί τμηματικά, διευρύνοντας την κάλυψη αιτούντων επαγγελματικών.

Από την αρχή της οδού Μητροπόλεως (διασταύρωση με Κλ. Οικονόμου) μέχρι την οδό Μελετοπούλων και από Ρωμανιώλη έως Σολωμού προεκτείνονται εκατέρωθεν τα πεζοδρόμια από 5 μ. με την τοποθέτηση ελαστικών κολωνακίων, ώστε και το παρκάρισμα να μην επιτρέπεται αλλά και να επεκταθούν στο οδόστρωμα τα μαγαζιά. Στο τμήμα αυτό ο δρόμος για την κίνηση οχημάτων θα΄ναι διαθέσιμος σε πλάτος 3 μ. Επ΄αυτού είχαν αιτηθεί στον δήμο (από 3/2) οι ιδιοκτήτες: Π. Βαλαούρας, Κ. Παπαναστασόπουλος, Κ. Διαμαντής, Κ. Ραμπαβίλας, Γ. Μαστροκωστοπούλου, Γ. Αγγελόπουλος και Αλ. Ρούβαλης.

Πλήρης πεζοδρόμηση (χωρίς κίνηση οχημάτων) επιβάλλεται στο τμήμα, από την οδό Μελετοπούλων έως την οδό Ρωμανιώλη, δηλαδή έμπροσθεν του Δημοτικού Κήπου, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο – έξοδο εκεί\ αλλά και την λειτουργία καφετεριών με τραπεζοκαθίσματα, σε μέρος του  δρόμου. Γι’ αυτό είχαν αιτηθεί στον δήμο (από 3/3) οι επαγγελματίες: Ι. Αλεξίου, Γ. Αλεξίου, Λ. Κρούσκας, Ι. Μπέκιος, Χρ. Βασιλείου, Αν. Δεδόπουλος, Κ. Τσέλιος και Γ. Μπαστογιάννης.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα, σύμφωνα με την απόφαση, θα έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης – και στα δύο θεσμικά όργανα – εναντιώθηκαν και καταψήφισαν τα μέτρα, με το επιχείρημα ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και ότι η δημοτική αρχή κινείται χωρίς μελέτη ειδικών και πρότερη διαβούλευση με το σύνολο των ανθρώπων της αγοράς, αφού το 2020  η άτακτη εξυπηρέτηση καταστηματαρχών Εστίασης ζημίωσε εμπόρους της οδού  Μητροπόλεως.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στην «Π» του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Παπαδόπουλου που μίλησε για «διαφυγόντα κέρδη και αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως και για συγκοινωνιακά προβλήματα, ελλείψει μελέτης κυκλοφοριακής και οικονομικοτεχνικής».

Για «ατεκμηρίωτη πεζοδρόμηση προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων καταστημάτων, μπαλώματα που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης και… μονόδρομο φίδι» έκανε λόγο η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, βάζοντας ζήτημα απαγορευτικής διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλος μίλησε για «στείρα στάση» της αντιπολίτευσης, με μοναδικό στόχο να παραμείνει ο δήμος βαλτωμένος ή και να αποτύχει στο έργο της η δημοτική αρχή. «Δεν μπορούν να αποτινάξουν τη μανία τους να μην προχωρήσει τίποτα στην πόλη» σημείωσε.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ