Μέσι: Πωλήθηκαν 143.000 ευρώ τα παπούτσια του όταν ξεπέρασε σε γκολ τον Πελέ

Πάνω από 143.000 ευρώ συγκέντρωσαν σε δημοπρασία τα παπούτσια που φόρεσε ο Λιονέλ Μέσι όταν έσπασε το ρεκόρ του Πελέ με τα περισσότερα γκολ σε έναν σύλλογο, με τα έσοδα να διατίθενται για παιδιά με ασθένειες σε Νοσοκομείο της Καταλονίας

«Εκφραστές» ενός παγκόσμιου ρεκόρ, αυτού του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών αποκλειστικά με έναν σύλλογο. Έκθεμα στο Μουσείο Καταλανικής Τέχνης. Τα παπούτσια του Λιονέλ Μέσι από το ματς-ορόσημο κόντρα στη Βαγιαδολίδ τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και έσπασε το all-time ρεκόρ που κρατούσε ο Πελέ, έγιναν η πένα στη συγγραφή μιας «χρυσής» ιστορικής σελίδας από τον Αργεντινό legend και έπαψαν να είναι απλά συλλεκτικά. Πλέον, αποτελούν αντικείμενο δημοπρασίας για καλό σκοπό, το οποίο και συγκέντρωσε το φοβερό ποσό των 143.000 ευρώ (125 εκατ. λίρες)!

Τα έσοδα από τα παπούτσια του Λίο, τα οποία φορούσε όταν πέτυχε το 644ο γκολ του με τη Μπαρτσελόνα, θα διατεθούν για το πρόγραμμα Τέχνης και Υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Καταλονίας «Vall d’Hebron», το οποίο σχεδιάστηκε για τη στήριξη παιδιών με ασθένειες.

Πηγή:www.gazzetta.gr