ΠΑΤΡΑ: Επιστρέφουν Βασίλης και Δημήτρης Καϊμακάς στο “Γάλα Πρώτο”!

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, επιστρέφουν στην διοίκηση και στο μητρώο συνεταιριστών του «Πρώτο», οι προσφάτως διαγραφέντες με απόφαση της γενικής συνέλευσης, Βασίλης και Δημήτρης Καϊμακάς. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ανακοινώθηκε χθες και έχει ισχύ μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε θα κριθεί από το δικαστήριο η ουσία και το περιεχόμενο της απόφασης που έλαβε η γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, για την αποπομπή των Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά.

Η χθεσινή απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα, ωστόσο η πλευρά Καϊμακά την παρουσιάζει ως «μια πρώτη νίκη», στο μέτωπο με τη νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, που εκπροσωπείται από τους Γιώργο Παπαλεξόπουλο (πρόεδρο), Παναγιώτη Λαλιώτη (αντιπρόεδρο) και Αθανάσιο Παναγόπουλο (γραμματέα).

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ενδεικτική ήταν η δήλωση   του γνωστού δικηγόρου Αθηνών Αλέξη Κούγια, εκπροσώπου των Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά: «Ο πρόεδρος Κωνσταντινόπουλος διέκρινε το παράνομο της διαγραφής των συνεταιριστών Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά από τη γενική συνέλευση του «Πρώτο» και την αντικατάστασή τους από το διοικητικό συμβούλιο και εξέδωσε την ανάλογη απόφαση που ικανοποιεί και δικαιώνει τους εντολείς μου.

Σήμερα καταδείχθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της τριανδρίας του «Πρώτο», που ένα μέλος της συμμετείχε στις διοικήσεις Καϊμακά, ένα άλλο προήδρευε των γενικών συνελεύσεων, ενώ ένα τρίτο δεν δικαιούτο να μετέχει στο Δ.Σ. από την… πολλή αγάπη του προς το συνεταιρισμό.

Συγκεκριμένα, δια της παράνομης διαγραφής των Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά, για να μην αποτελούν εμπόδιο στις επιδιώξεις τους, σχεδίαζαν να καταστήσουν το «Πρώτο» ιδιωτική επιχείρηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντί να προμηθεύονται ικανές ποσότητες γάλακτος από πατρινούς και Αχαιούς μεγαλοπαραγωγούς, όπως οι Βασίλης και Δημήτρης Καϊμακάς, αγόραζαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καταργώντας ουσιαστικά και παράνομα τον ντόπιο και συνεταιριστικό χαρακτήρα του «Πρώτο».

Το γεγονός ότι οι «3» της πλειοψηφίας ενήργησαν παράνομα, πλήττοντας παντοιοτρόπως τους εντολείς μου, εγείρει αξιώσεις σε αστικό και ποινικό επίπεδο, που θα γνωστοποιηθούν λίαν συντόμως».

ΑΜΠΑΤΖΗΣ: ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Την σημασία της απόφασης, υποβάθμισε η νομική εκπροσώπηση της διοίκησης του «Πρώτο». Ο δικηγόρος Πατρών Θάνος Αμπατζής με δήλωσή του στην «Π», τόνισε ότι, πρόκειται απλά για μια προσωρινή διαταγή, χωρίς νομικό σκεπτικό, που θα ισχύει μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε και θα κριθεί στην ουσία της, η προσφυγή αυτή.

«Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Δεν την περιμέναμε με την έννοια ότι, δεν υπήρχαν στοιχεία που οδηγούσαν σε κάτι τέτοιο, ως εκ τούτου απορούμε. Αλλά, σε κάθε περίπτωση περιμένουμε την οριστική απόφαση» είπε ο κ. Αμπατζής.

Σχετικά με την επιστροφή των κ.κ. Βασίλη και Δημήτρη Καϊμακά στο συνεταιρισμό και μάλιστα στη διοίκησή του, ο γνωστός δικηγόρος πρόσθεσε: «Τους περιμένουμε να μας φέρουν και το γάλα τους». Αναφερόμενος ωστόσο στην ουσία της υπόθεσης, πρόσθεσε ότι η χθεσινή απόφαση «δεν αποτελεί καμία νίκη. Απλά είναι ένα μικρό στάδιο χωρίς σημασία, που δεν επισκιάζει τα κακουργήματα που ακολουθούν στη συνέχεια», αναφερόμενος προφανώς στις μηνυτήριες αναφορές που έχουν γίνει.

Για τις προθέσεις περί αγωγών, που ανέφερε ο συνάδελφός του Αλέξης Κούγιας, ο κ. Αμπατζής απάντησε: «Ας κάνει και αυτός αγωγές. Εντυπώσεις κερδίζει, αλλά δεν αλλάζει την κατάσταση. Θα περιμένουμε…».

Να σημειωθεί ότι, η νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, έχει στραφεί εναντίον των προκατόχων της, με μηνυτήριες αναφορές για θέματα οικονομικής διαχείρισης, ενώ την περασμένη Παρασκευή, η γενική συνέλευση έλαβε ομόφωνη απόφαση για την κατάθεση αγωγής αρκετών εκατ. ευρώ.

 

Πελοπόννησος