ΑΧΑΪΑ: Τα μαζικά ράπιντ τεστ και πόσοι διαγνώστηκαν θετικοί – Πού γίνονται σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Χθες στη λαϊκή αγορά των Ταμπαχάνων διενεργήθηκαν 201 ράπιντ τεστ και διαγνώστηκαν δύο θετικά. Στο Επιμελητήριο έγιναν 239 με κανέναν θετικό.
Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων taxi Πατρών και Περιχώρων «ο Αγ. Χριστόφορος» και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν χθες στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλα τα μέλη του Σωματείου, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς πολιτών μέσα στην πόλη.
Στους δειγματοληπτικούς ελέγχους παρευρέθηκε και ο κ. Καρβέλης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία ελέγχου των επαγγελματιών οδηγών taxi. Στα 65 δείγματα που ελήφθησαν δεν υπήρξε κανένα θετικό. Μάλιστα ο κ. Καρβέλης επιλήφθηκε άμεσα και του αιτήματος του Σωματείου για τη διάθεση υγειονομικού υλικού προς τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να προσφερθούν 3.000 γάντια, 3.000 μάσκες και δύο κιβώτια με αντισηπτικά από την 6η ΥΠΕ. Τα υλικά παρέλαβε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Σκέντζος.
Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Πάτρας και στην Ακράτα, στην περιοχή Συλιβανιώτικα.