ΦΩΤΟ: Ισοπαλία για την Παναχαϊκή με Απόλλωνα Λάρισας

 Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 1η αγωνιστική των πλέι-άουτ, η Παναχαϊκή έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 23’ ο Μπάτροβιτς ενώ για τους φιλοξενούμενους στο 29’ ισοφάρισε ο Γιάκος από το σημείο του πέναλτι. Να θυμίσουμε απλά ότι στο 12’ ο Απόλλωνας είχε κερδίσει ακόμη ένα πέναλτι με το σέντερ παιχνίδι να είναι στο 0-0 σε εκείνο το σημείο, όμως ο Κολοβούρης είπε «όχι» στον Σκούπρα. Οι παίκτες του Χρήστου Καραπίτσου ψάχνουν ακόμη έναν βαθμό σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παρουσία τους στην Super League 2 για την επόμενη χρονιά.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και μόλις στο 2’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπάτροβιτς ο Γιούσης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.Στο 12’ όμως ο Απόλλωνας Λάρισας κέρδισε πέναλτι, ο Σκούπρα ανέλαβε την «έσχατη των ποινών», όμως ο Κολοβούρης απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας έτσι το 0-0. Στο 23’ όμως έπειτα από σέντρα του Σταμόπουλου ο Μπάτροβιτς έκανε το πλασέ γράφοντας το 1-0. Στο 29’ όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, με τον Γιάκο να παίρνει την ευθύνη αυτή την φορά, και να ισοφαρίζει σε 1-1 ( ο διαιτητής έδωσε χέρι σε βάρος του Μουστακόπουλου). Ο Απόλλωνας Λάρισας στο 35’ και πάλι θέλησε να γίνει απειλητικός, όμως ο Κολοβούρης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του Ντα Κάμπο. Οι «κοκκινόμαυροι» στο 39’ απείλησαν έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάτροβιτς, όμως ο Αστράς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν νωθρά, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Στο 65’ όμως ο Μουστακόπουλος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα. Ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας Λάρισας «απάντησε» στην ευκαιρία της Παναχαϊκής, με τον Τασιούλη να κάνει το σουτ, όμως ο Κολοβούρης έκανε την επέμβαση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Οι « κοκκινόμαυροι» στο 80’ είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους, όταν ο Αραβίδης έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, όμως ο Αστρά με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 1-1.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Πατάπης(10’ Μπρούς), Μαρκοπουλιώτης, (81’ Τσερούτι), Σταμόπουλος, Ανάκογλου, ΜουστακόπουλοςΠαπαδόπουλος(67’ Αραβίδης), Μπάτροβιτς(67’ Κουσκουνάς), Μασούρας, Γιούσης(81’ Σκεπετάρης)

Η αρχική ενδεκάδα του Απόλλωνα Λάρισας (Κώστας Φραντζέσκος):

Αστράς, Μπάλλας, Μπάμπης, Ντα Κάμπο(59’ Γεωργακόπουλος), Σέχου, Λίταινας(75’ Ομπράντοβιτς), Μπαλογιάννης, Μόρας, Γιάκος(59’ Αθανασιάδης), Γκόλιας(3’ Σκούπρα), Καμπέρης(75’ Λούκα)

 

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθήνας)

Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος Κατοίκος (Αθήνας)