ΠΑΤΡΑ: Στην Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου οι Παραγωγοί Λαϊκών Αγορών

 

Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες, αγρότισσες, παραγωγοί λαϊκών αγορών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, στην τελευταία του συνεδρίαση … αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη.
Τιμάμε, την παγκόσμια ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, τους νεκρούς και τις θυσίες της, ενάντια στην εκμετάλλευσή της, ενάντια και στη σύγχρονη σκλαβιά που θέλουν να επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα συνολικά.
Καλούμε, όλους τους συναδέλφους, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 6ης Μάη και στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10:30 το πρωί.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους με τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα νέα νομοσχέδια εκτρώματα που ετοιμάζουν για την δουλειά μας, την Υγεία μας και τα συνολικά δικαιώματά μας.
Σήμερα, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να βρεθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται: Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας (ένα και πλέον χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας) και στο νομό μας, την πάλη ενάντια στην καταστολή και την περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την πάλη ενάντια στους ανταγωνισμούς των μεγάλων αντιμαχόμενων κρατών, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, που μόνο κινδύνους εγκυμονούν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Σήμερα, μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση (με 4ο προσχέδιο), για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες μας. Δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα που έχουμε στο εισόδημα και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, δε δίνει καμία διέξοδο ούτε στα πιο άμεσα ζητήματα που διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία.
Και για τους παραπάνω λόγους, η θέση μας βρίσκεται στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων, των εργατοϋπαλλήλων, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις έως και σήμερα αντιλαϊκές πολιτικές, των Κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των μηχανισμών του, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη.
Είναι μια συνέχεια και στην απάντηση που δίνουμε έναντια και στα σχέδια της Κυβέρνησης για τις λαϊκές. Παράλληλα καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα μας και με νέα απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου εκτρώματος στη Βουλή. Απαιτούμε τώρα την άμεση απόσυρσή του!
Παλεύουμε συνολικά για:
• Την προστασία της Υγείας του λαού με ευθύνη του κράτους (επιτάχυνση των εμβολιασμών, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού αγορά εξοπλισμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα).
• Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά εκτρώματα που εντείνουν την κρατική καταστολή, τον αυταρχισμό, οι διώξεις εναντίων αγωνιζόμενων συνδικαλιστών αγροτών και άλλων εργατικών – λαϊκών φορέων.
• Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες και επεμβάσεις όπου γης. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, κανένας Έλληνας φαντάρος εκτός συνόρων.
• Απαιτούμε: Την οριστική απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Λαϊκές, εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματός μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΡΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ