ΠΑΤΡΑ: Η αλυσίδα αλληλεγγύης της Κοινο_Τοπίας για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr θέλοντας να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην προσπάθεια στήριξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων ξεκινά μια νέα προσπάθεια συλλογής βοήθειας.

Η καμπάνια έχει ως στόχο να συγκεντρώσει το αμέσως προσεχές διάστημα τα απολύτως απαραίτητα ώστε να καλύψει κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες 10 νοικοκυριών. Δικαιούχοι θα είναι άτομα ή οικογένειες οι οποίες έχουν πρόβλημα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους όπως κάλυψη του ενοικίου, καταβολή τελών σε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, στην κάλυψη διατροφικών τους αναγκών ή και βασικών ειδών ατομικής υγιεινής.

Γι αυτό η Κοινο_Τοπία καλεί τα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές εκτός των δωρεών τους στο σύλλογο να προσφέρουν ότι μπορούν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πράξη αλληλεγγύης.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε ενδεικτικά σε τρόφιμα είναι: Είδη ελαίων, γάλατα εβαπορέ, όσπρια, ρύζι, ντοματοπελτέ, ζυμαρικά, είδη γλυκισμάτων, σε είδη ατομικής υγιεινής: αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά πλυντηρίου και στο χέρι, αντισηπτικά, μάσκες μιας χρήσης, σε είδη καθαριότητας σπιτιού: απορρυπαντικά κουζίνας και wc, καθαριστικά τζαμιών και απολυμαντικά.

Εκτός των ανωτέρω είναι όμως σημαντικό να συγκεντρωθεί και κάποιο χρηματικό ποσό γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οι προτεραιότητες-ανάγκες πχ αν δεν έχεις ρεύμα, είναι άλλες.

Για όσους θα ήθελαν να καταθέσουν κάποιο ποσό μπορούν να το κάνουν στις 4 συστημικές τράπεζες κατόπιν συνεννόησης στο 2610.277171, στο email info@koinotopia.gr, στο fb της Κοινο_Τοπίας και στη γραμματεία Καραϊσκάκη 153, η οποία λειτουργεί και για τις προσφορές σας (Δευτέρα, Τετάρτη 11-2μμ και Παρασκευή 6.30-8.30μμ) 2610.622250

Το 2020 και παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Κοινο_Τοπία μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια αξίας 700€ σε νοικοκυριά από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, 1.250€ στους πληγέντες από τον Ιανό (Καρδίτσα, Κεφαλλονιά) και 1.800€ στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας μέσω της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού. Η παροχή βοήθειας σε καμία περίπτωση δε γίνεται με χρήματα στο χέρι και υλοποιείται μετά από αυστηρή και συστηματική διερεύνηση των δικαιούχων σε συνεργασία με άλλους φορείς και δομές.

Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας πέρα από τα υγειονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε πολλούς από μας, έχει επηρεάσει κάποιους συνανθρώπους μας σε μεγαλύτερο βαθμό. Κάποιοι από αυτούς δυστυχώς δεν είναι ‘‘ορατοί’’ από το πλέγμα προστασίας της πολιτείας και των κοινωνικών δομών και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στο χέρι μας είναι όλοι μαζί να βγούμε όρθιοι και υγιείς από αυτή την απρόσμενη συγκυρία.