Ο Μιωνή εμπλέκει γνωστό δικηγόρο στις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου

Του Παναγιώτη Στάθη

Γνωστό ποινικολόγο της Αθήνας, πρόσωπο που έχει πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να εμπλέκει στις καταγγελίες κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου ο Σάμπυ Μιωνή. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου και φέρεται να αναφέρθηκε σε διάλογο γνωστού δικηγόρου και φίλου -όπως ισχυρίζεται- του εμπλεκόμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του.

Η κατάθεση του κ. Μιωνή διήρκεσε συνολικά 14 ώρες (7 την Παρασκευή και 7 ώρες σήμερα) στην έρευνα για την καταγγελλόμενη σκευωρία της Novartis.

Φέρεται δε να κατέθεσε διάλογο με γνωστό δικηγόρο που σύμφωνα με τον κ. Μιωνή επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Σάμπυ Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Δικηγορος: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνή: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

Δικηγόρος: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνή: Αυτό σου είπε;

Δικηγόρος: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ Μιωνή: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμ… τον Μεταξά;

Δικηγόρος: Ναι, ναι γάμ… τον τέτοιον γιατί (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνή: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Δικηγόρος: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνή: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Δικηγόρος: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνή: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Δικηγόρος: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνή: Δεν ντράπηκε;

Δικηγόρος: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνή: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Δικηγόρος: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν”.

Στοιχεία

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με το περιβάλλον του, προσκόμισε σειρά νέων στοιχείων που στοχοποίησαν τον ίδιο και τον Άγγελο Μεταξά για λόγους εκβίασης, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ, και τον Σταύρο Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Επίσης, υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία που -κατα τον ίδιο- αναδεικνύουν πιθανή διασύνδεση των Εισαγγελέων της Διαφθοράς με την εγκληματική συμμορία που είχε -όπως καταγγέλλει- ως επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ κατέθεσε εισαγγελικά ατοπήματα, κατά τους ισχυρισμούς του, τα οποία οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Μεταξά (τα οποία στην συνέχεια ακυρώθηκαν) και φορολογικού προστίμου 3,5 εκατομμυρίων σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου προκειμένου να τον προφυλακίσουν και να τύχει το θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης σε βάρος της ΝΔ (και αυτό επίσης ακυρώθηκε από τα φορολογικά δικαστήρια).

Την ίδια κατάθεση, αναφέρθηκε στην απόκρυψη αθωωτικού εγγράφου από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, η οποία οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του και σε βάρος του κ. Παπασταύρου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που προέβλεπαν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Τέλος, ζήτησε τη διερεύνηση του ρόλου των Εισαγγελέων Διαφθοράς και την ποινική αξιολόγηση ενεργειών τους.