ΑΧΑΪΑ: Θετικός δείκτης πτώσης των νέων κρουσμάτων – Οι νοσηλείες συνεχίζουν ν’ ανησυχούν – Τα τεστ και τα αποτελέσματα

Στην Αχαΐα κατεγράφησαν 48 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 822 (62,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 75.

Χθες στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 63 ασθενείς, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 24 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 57 ασθενείς και 10 ΜΕΘ.
«Εχουμε τον θετικό δείκτη της πτώσης των νέων κρουσμάτων αλλά οι νοσηλείες συνεχίζουν να μας απασχολούν. Είναι νούμερα τα οποία δεν πέφτουν εύκολα. Οσα εξιτήρια δίνουμε τόσες εισαγωγές γίνονται» επισημαίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Στο Επιμελητήριο χθες διενεργήθηκαν 360 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 4 θετικά και στα Καμίνια στα 102 ράπιντ τεστ διαγνώστηκαν 2 θετικά. Επίσης χθες με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠε εκλέχθηκαν με ράπιντ τεστ τα άτομα που στελεχώνουν το μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο. Στα 34 τεστ που έγιναν δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό όπως και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ όπου διενεργήθηκαν 42 τεστ.
Σήμερα θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία της Οβρυάς  για τον γενικό πληθυσμό κατά τις πρωινές ώρες.