ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π. Σακελλαρόπουλου με προέδρους Κοινοτήτων – Πιτίτσας, Αργυρών και Σελλών

Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, επισκέφθηκαν οι  Πρόεδροι  των τοπικών κοινοτήτων Πιτίτσας,  Ιωάννης  Αλεξόπουλος, Αργυρών,  Ανδρέας Μπασκούτας και Σελλών, Χρήστος Ζησιμόπουλος. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Θεόδωρος Ξυλιάς.

Οι εκπρόσωποι των  Τοπικών Κοινοτήτων μετέφεραν ζητήματα των περιοχών που εκπροσωπούν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε παρεμβάσεις – έργα βελτίωσης και συντήρησης που είναι απαραίτητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών από Αγ. Βασίλειο έως Πιτίτσα – Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσης, στο τμήμα Άνω Καστρίτσι προς Αργυρά και από την διασταύρωση της Π.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών Άγιος Βασίλειος έως το Πλατάνι.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών Αθανάσιο Μαυρομάτη προκειμένου να δρομολογηθούν – όπου απαιτείται – παρεμβάσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής.

Επίσης, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Προέδρους  Τοπικών Κοινοτήτων, κατά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη. «Έχει δοθεί σε όλους μας σαφής εντολή για άμεση οργάνωση καταγραφής ζητημάτων που εκκρεμούν και για σχεδιασμό επίλυσής τους. Αξιοποιώντας όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους, με σωστό προγραμματισμό, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, άμεση και διαρκή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, πιστεύουμε, πως  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ότι : «Oι απόψεις και οι προτάσεις όλων σας θα ληφθούν σοβαρά  υπόψη δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εσάς βρίσκεστε χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών, γνωρίζετε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής σας και είστε στην πρώτη γραμμή. Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά απαραίτητη και πολύτιμη η συμβολή σας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων. Η συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση των Δήμων, των προέδρων των τοπικών συμβουλίων και της Περιφέρειας, είναι αναγκαία και πολύτιμη. Θα ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο δράσης το οποίο θα επιφέρει άμεσα και διαρκή αποτελέσματα ,έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Π.Δ.Ε. να νιώθουν ασφάλεια και ικανοποίηση».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα οικοδόμημα του οποίου τα θεμέλια είστε όλοι εσείς στην πρώτη βαθμίδα, στην πρώτη γραμμή. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση στα συλλογικά προβλήματα εάν κινητοποιηθούμε εγκαίρως. Πρωτίστως, να καλύψουμε τα κενά του παρελθόντος και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε από κοινού τις κινήσεις μας για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Σακελλαρόπουλος.