ΠΑΤΡΑ: Τεχνικές δυσκολίες και αιφνιδιασμός στην Εστίαση για το άνοιγμα…νωρίτερα – Σ. Στεργίου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι…»

H Εστίαση θα επαναλειτουργήσει σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα κάνουν υποχρεωτικά σελφ τεστ 2 φορές την εβδομάδα, ενώ θα εφαρμοστούν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου δηλώνει ότι μετά τις εξαγγελίες, το τηλέφωνό του είχε «πάρει φωτιά», καθώς πολλοί επαγγελματίες αιφνιδιάστηκαν, αφού περίμεναν να ανοίξουν τουλάχιστον στις 6 Μαίου και μετά.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί τα καταστήματά μας, ήταν κλειστά για επτά μήνες και ο κλάδος φυτοζωούσε» τόνισε και παραδέχθηκε ότι η επιτάχυνση του ανοίγματος δημιουργεί κάποιες τεχνικές δυσκολίες, λόγω της ανάγκης προετοιμασιών, αλλά, κανείς δεν παραβλέπει το γεγονός ότι ο κλάδος είναι χαρούμενος από τις εξελίξεις.
«Τώρα πρέπει να προλάβουμε να ετοιμαστούμε για να ανοίξουμε και το βάρος πρέπει να πέσει στην προστασία του προσωπικού μας, για να αποφύγουμε τυχόν επιμολύνσεις, που μπορεί να διακινδυνεύσουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ.
Ο Σπύρος Στεργίου επισήμανε πως ένα ποσοστό 30% των καταστημάτων δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους, κατά συνέπεια θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς οικονομικής βοήθειας, γιατί δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.
«Το θέμα είναι να εκτονωθεί η ανάγκη του κόσμου για διασκέδαση, σε ελεγχόμενες συνθήκες, όπως στις επιχειρήσεις του κλάδου, και όχι να επιστρέψει σε κορονοπάρτι μέχρι πρωίας, κατέληξε.