Διάσημη παρουσιάστρια μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από τον σύζυγό της

Η παρουσιάστρια του ITV, Ρουθ Ντόντσγουορθ, μίλησε για τα 18 χρόνια κακοποίησης που έζησε στο πλάι του καταδικασμένου σε φυλάκιση συζύγου της.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο σύζυγός της, Τζόναθαν Γουίγκναλ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών στη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.

Η Ρουθ Ντόντσγουορθ, διάσημη Βρετανίδα παρουσιάστρια, με χρόνια καριέρα στο ITV Channel, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «This Morning» των Φίλιπ Σκόφιλντ και Ροσέλ Χιουμς, όπου περιέγραψε σημεία από τη βιαιότητα που υπέστη σε αυτά τα 18 χρόνια γάμου, με την ίδια και τα παιδιά της να γίνονται μάρτυρες του φόβου που είχε σκορπίσει γύρω τους ο Γουίγκναλ.

Η δημοσιοποίηση των βιωμάτων της Ρουθ δεν ήταν στα πλάνα της. Μάλιστα, δεν είχε αποφασίσει καν αν θα τον καταγγείλει.

Όπως εξήγησε, όλα πήραν το δρόμο τους χάρη στην προειδοποίηση ενός φίλου της, ενώ τώρα πια αισθάνεται πως ήταν προς όφελός της που τελικά η ιστορία της δημοσιοποιήθηκε, κάτι για το οποίο τότε δεν ένιωθε έτοιμη:

«Ήμουν παντρεμένη μαζί του 18 χρόνια. Στην αρχή, λες δικαιολογίες στον εαυτό σου, προσπαθείς να συγχωρήσεις και φοράς ένα ψεύτικο χαμόγελο και συνεχίζεις. Η κατάσταση έφτασε στο χείριστο σημείο πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια εβδομάδα που μου τηλεφωνούσε ακατάπαυστα κάθε μέρα, ενώ εγώ ήμουν στη δουλειά. Εκείνη την ημέρα, είχε αρχίσει να πίνει από πολύ πρωί και μου τηλεφώνησαν τα παιδιά μου να μην πάω σπίτι, γιατί θα με σκότωνε.
Για μένα, εκεί ήταν το σημείο μηδέν. Αν είχα πάει στο σπίτι μου, αυτή τη στιγμή δεν θα βρισκόμουν εδώ υπό οποιαδήποτε μορφή. Έπρεπε να εμπιστευτώ το συμβάν σε κάποιον άλλον, για να μου πει «αν δεν πάρεις εσύ τηλέφωνο την αστυνομία, θα το κάνω εγώ»».

Η σοκαριστική περιγραφή της Ρουθ δεν σταματάει εδώ, αφού ο άντρας της πλήρωνε τα παιδιά τους για να ελέγχουν το κινητό της, είχε βάλει συσκευή ανίχνευσης στο αυτοκίνητό της, ενώ τα βράδια την ξυπνούσε με χαστούκια αν δεν είχε ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις της σε αυτά που τη ρωτούσε!