ΠΑΤΡΑ: Έντονο ιικό φορτίο υπάρχει στην κοινότητα – Προβληματίζουν οι ίδιες νοσηλείες covid στα Νοσοκομεία –

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας, σε Κλινικές Κορονοϊού και ΜΕΘ, παραμένουν στα ίδια επίπεδα κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.
Την ανησυχία του για τις παραπάνω καταγραφές εκφράζει  ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου του κορονοϊού στην περιοχή μας Μάρκος Μαραγκός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου διαχείρισης της πανδημίας, στο ΠΓΝΠ.
Σε κάθε εφημερία των νοσοκομείων γεμίζουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τα εξιτήρια. Αυτό δείχνει το έντονο ιικό φορτίο που υπάρχει στην κοινότητα.

Χθες στην ίδια συνεδρίαση, του Συντονιστικού Οργάνου, συζητήθηκε η ανάγκη της σταδιακής αύξησης των χειρουργικών επεμβάσεων. Οι λίστες αναμονής σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες επιβάλλουν να αυξηθούν τα χειρουργικά τραπέζια.

Παράλληλα όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή και ανάλογα με τα δεδομένα.
Μάλιστα χθες η ομάδα του καρδιοθωρακοχειρουργού Νίκου Χαροκόπου πραγματοποίησε τη δεύτερη επέμβαση από την ημέρα επαναλειτουργίας της Κλινικής.

Σύμφωνα μα τα στοιχεία:

Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 64 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 24 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 59 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 8 στη ΜΕΘ.