Μικρές απώλειες για τα futures μετά το διήμερο αρνητικό σερί

Με μικρές απώλειες κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη με τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας να εντείνονται εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, με την Ινδία και τη Βραζιλία να παραμένουν στο επίκεντρο της πανδημίας.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 33 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 διολισθαίνουν 7 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq-100 υποχωρούν 53 μονάδες καθώς οι μεγάλες απώλειες της Netflix Inc. επιβαρύνουν τον τεχνολογικό δείκτη.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς υποχώρησαν χθες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση μετά τα ρεκόρ τους την προηγούμενη Παρασκευή, με τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας να επιστρέφουν στο προσκήνιο.

Η Ινδία ανακοίνωσε κρούσματα ρεκόρ ξανά την Τετάρτη, με πάνω από 200.000 νέες μολύνσεις για έβδομη διαδοχική μέρα. Την ίδια στιγμή, οι ιαπωνικές αρχές φέρεται να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και την Οσάκα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται με αμείωτη ροή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τα αποτελέσματα της Netflix Inc. το βράδυ της Τρίτης οδήγησαν τις μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικού περιεχομένου και παραγωγής σε βουτιά 8% καθώς δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 3,98 εκατ. νέους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο, από 8,5 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση που η ίδια είχε κάνει πριν από τρεις μήνες για 6 εκατ. συνδρομητές.