(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου σε Κέρτεζη και Κλειτορία – Για τους αναδασμούς

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επέκταση του αναδασμού με στόχο την αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ευρύτερα από τις περιοχές του Αροανίου και του Βουραϊκού ποταμού, παραμένει κυρίαρχο ζήτημα για την ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτή την προσπάθεια, γι αυτό και το Σάββατο 17 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή, όπου ενημερώθηκε από τους τοπικούς παράγοντες για την εξέλιξη των διαδικασιών.
Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Βασιλόπουλος σε Κέρτεζη και Κλειτορία έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αναδασμού των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού και στο αίτημα για την επέκταση της διαδικασίας σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο στη Δ. Ε Καλαβρύτων και στην Δ. Ε. Κλειτορίας σε Λυκούρια, Κρινόφυτα κλπ. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας.
Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι με την επέκταση του αναδασμού δίνονται μεγαλύτερες δυνατότητες στο παραγωγικό μοντέλο και ουσιαστική στήριξη τόσο της τοπικής γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας ενώ πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της Περιφέρειά μας και συντονίζουμε με τις τοπικές αρχές τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των φάσεων αναδασμού. Στηρίζουμε την γεωργία και την κτηνοτροφία μας μέσα από αυτού του χωροταξικού χαρακτήρα παρεμβάσεις».
Στις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Καλαβρύτων Γιάννης Σαμαρτζόπουλος, Κλειτορίας Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο βοηθός δημάρχου Σωτήρης Δουκλιάς, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Παναγιώτης Κούρτης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο προϊστάμενος Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας Νίκος Τσάμης και αγρότες της περιοχής.