Φόρος τιμής στον Βαν Γκογκ με drones, που ζωγράφισαν τους πίνακές του στον ουρανό της Κίνας – Δείτε το βίντεο

Όποια κι όποιος δεν έχει δει το πρωτότυπο έργο «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ στο MoMA της Νέας Υόρκης, έχει σίγουρα δει αναπαραγωγές του σε αφίσες, κούπες καφέ, T-shirt, μαξιλαράκια και αλλού.

Καμία αναπαραγωγή, ωστόσο, δεν ήταν τόσο πρωτότυπη και εντυπωσιακή όσο αυτή που προσφάτως εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό στην Κίνα: 600 drones σχημάτισαν την «Έναστρη Νύχτα» και άλλα έργα του Βαν Γκογκ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως προς τη μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας animation από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Η εταιρεία παραγωγής drones EFYI Group συνεργάστηκε με το Tianjin University στην Κίνα για να «ζωγραφίσουν» στον ουρανό κάποια από τα πιο αγαπημένα, παγκοσμίως, έργα του Βαν Γκογκ σε ένα show φωτός που έφερε το όνομα «A Tribute to Van Ghogh» (Ένας φόρος τιμής στον Βαν Γκογκ). Το εντυπωσιακό show είχε συνολική διάρκεια 26 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιήθηκε το μοντέλο drone Agile Bee II, το βάρος του οποίου είναι περίπου 1,4 κιλά, κινείται με ταχύτητα περίπου 32 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να παραμείνει εν πτήσει για έως 32 λεπτά. Για να χαρακτηριστεί animation το show έπρεπε τα drones να δίνουν 12 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. H κριτής του Guinness World RecordsMaggie Luo εκτίμησε ότι το show πληροί τις προδιαγραφές και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ