ΠΑΤΡΑ: Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία με τη διασπορά του ιού – Η εικόνα των Νοσοκομείων και τα τεστ

.
Η ροή των προσερχόμενων στα Nοσοκομεία της Πάτρας δεν έχει σταματήσει αλλά υπάρχει ένα σταθερό ισοζύγιο σε σχέση με τα εξιτήρια που δίνονται.

Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 61 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 25 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 62 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 8 στη ΜΕΘ.

«Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία με τη διασπορά του ιού. Δεν φτάνει ο άλλος στο νοσοκομείο αναίτια. Το τονίζω αυτό διότι βλέπω να επικρατεί ένας εφησυχασμός ότι πάνε όλα καλά επειδή έχουν πέσει τα κρούσματα. Αυτό δεν ισχύει. Το τονίζω αυτό κα καλώ τους πολίτες να τηρούν απόλυτα τα μέτρα ασφαλείας. Με ικανοποιεί η εικόνα του εμπορίου που οι άνθρωποί του τηρούν απόλυτα τα μέτρα αλλά οι εικόνες των Υψηλών Αλωνίων και άλλων περιοχών εκπέμπουν ανησυχητικά μηνύματα» δηλώνει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ.Καρβέλης.

Στα 335 τεστ που διενεργήθηκαν χθες στο Επιμελητήριο εντοπίστηκαν 3 θετικά. Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας η εξέταση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στον μεταφορικό φορέα αλλά και σε επιβάτες  ανήλθε
συνολικά στα 210 τεστ και διαγνώστηκαν 6 θετικά τα οποία όμως δεν αφορούσαν στους ανθρώπους του ΚΤΕΛ.
Σήμερα θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στα Βραχνέικα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου κατά τις πρωινές ώρες για το ευρύ κοινό.