Βρυξέλλες: Εκτός υπηρεσίας αστυνομικοί ανακάλυψαν σε γκαλερί το κλεμμένο άγαλμα!

Δύο Ιταλοί αστυνομικοί, εκτός υπηρεσίας, ανακάλυψαν σε κατάστημα με αντίκες στις Βρυξέλλες ένα ρωμαϊκό άγαλμα που είχε κλαπεί πριν από δέκα χρόνια.

Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στο τμήμα αρχαιοτήτων της στρατιωτικής αστυνομίας των Καραμπινιέρι, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για μία άλλη έρευνα στις αρχές του χρόνου.

 

Οπως αναφέρει το brusselstimes.com, ένα βράδυ, μετά την υπηρεσία τους, έφτασαν στην περιοχή Σαμπλόν, η οποία φημίζεται για τα καταστήματα με αντίκες, όπου είδαν την ακέφαλη μαρμάρινη φιγούρα. Φωτογράφισαν το άγαλμα και έστειλαν τις φωτογραφίες στη βάση δεδομένων κλεμμένων αρχαιοτήτων στη Ρώμη, από όπου και επιβεβαιώθηκε ότι είχε κλαπεί από την αρχαιολογική τοποθεσία της Villa Marini Dettina στα περίχωρα της Ρώμης τον Νοέμβριο του 2011.

Το άγαλμα, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 100.000 ευρώ, κατασχέθηκε από τις βελγικές αρχές και έχει πλέον επιστραφεί στην Ιταλία. Η έρευνα για το πώς βρέθηκε προς πώληση σε μία αντικερί συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το brusselstimes.com, οι υποψίες έχουν πέσει σε έναν Ιταλό επιχειρηματία που φέρεται να χρησιμοποίησε ισπανικό όνομα για να αποκτήσει το άγαλμα από τους ληστές και να το θέσει προς πώληση.