Μία ακόμα κυβερνητική δέσμευση υλοποιείται!

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας της Νέας Δημοκρατίας χαιρετίζει με πλήρη ικανοποίηση την πρόσφατη δέσμευση της Κυβέρνησης, διά στόματος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για την ανάθεση της παραγωγής τού νέου εθνικού τυφεκίου στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ) Αιγίου, κάτι που εντάσσεται στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της αμυντικής βιομηχανίας μας.
Η ανακοίνωση της ενίσχυσης των ΕΑΣ με μεγάλα πρότζεκτ σημαίνει τη διασφάλιση του μέλλοντος τού τοπικού εργοστασίου για αρκετά χρόνια, βοηθώντας σε τεράστιο βαθμό την Αιγιάλεια και την Αχαΐα γενικότερα, αφού αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένο και εργατοτεχνικό προσωπικό.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη παρουσία του κ. Στεφανή στο Αίγιο ήταν η δεύτερή του το τελευταίο τρίμηνο, ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά την ημέρα εορτασμού της τοπικής εθνικής μας εορτής (26 Ιανουαρίου), που καταδεικνύουν, μα κυρίως αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του εν λόγω Υπουργείου για το μέλλον του εργοστασίου των ΕΑΣ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη ρητή εντολή τού Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης της αμυντικής μας βιομηχανίας με νέες παραγγελίες.
Η συλλογική προσπάθεια, που ξεκινά από τα τοπικά κομματικά στελέχη και τους Αχαιούς βουλευτές μέχρι την ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδίδει πλέον καρπούς, καθώς το νέο αυτό φιλόδοξο πρόγραμμα έρχεται να «απογειώσει» τις προοπτικές των ΕΑΣ, στο πλαίσιο συμβολής και της Εθνικής Άμυνας στην ανάπτυξη της χώρας. Η συγκεκριμένη εξαγγελία, σε συνδυασμό με την πρόθεση του Υπουργείου για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Αιγιάλειας και της Αχαΐας, καθώς σύντομα θα λάβει σάρκα και οστά ο πρωτεύων στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η επανεκκίνηση δηλ. της ελληνικής οικονομίας στη μετά κορωνοϊό εποχή και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» είναι το λιγότερο που μπορούμε να απευθύνουμε στον πρόεδρο της Κυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στους δύο πραγματικούς φίλους της Αιγιάλειας, κ. Παναγιωτόπουλο και Στεφανή, οι οποίοι δρομολογούν την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων προς όφελος των πολιτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ