Κι αυτό το Πάσχα μένουμε… σπίτι: Τι οδήγησε την κυβέρνηση να πει «αντίο» στην έξοδο στα χωριά

Κι αυτό το Πάσχα… μένουμε σπίτι. Στην κυβέρνηση καταλήγουν να μην πάρουν ρίσκα ενόψει του παράλληλου ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου όπως είναι ο προγραμματισμός.

Θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα, επομένως τα σενάρια για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων μπήκαν στο συρτάρι, άρα και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις. Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, οπού εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το σύστημα υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι και το ΕΣΥ στην πρωτεύουσα δοκιμάζεται σκληρά.

Για τα κορωνοπάρτι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δύσκολη εξίσωση, με φόβο επεισοδίων, διαδηλώσεων και περαιτέρω διασποράς σε περίπτωση παρέμβασης της ΕΛΑΣ. Εξετάζεται η προληπτική περιφρούρηση πλατειών όπως της Βαρνάβα, ενώ επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: skai.gr