Δένδιας: Μιλησε ως εκπρόσωπος της Ευρώπης, παραδέχονται οι Τούρκοι

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι ο κ. Δένδιας μίλησε – τονίζοντας ότι αυτό συνέβη για πρώτη φορά- ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τον κατηγόρησε ότι σαμποτάρει την διαπραγμάτευση

Χτυπημένο από τον «τυφώνα Δένδια» παραμένει το καθεστώς Ερντογάν, πέντε ημέρες μετά από το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα: Σήμερα, ήταν η σειρά του Ομέρ Τσελίκ, εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, να σχολιάσει τα όσα απάντησε ο κ. Δένδιας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών.

Ο εκπρόσωπος του AKP ανέφερε ότι για πρώτη φορά, ένας υπουργός Εξωτερικών μίλησε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι αποκλειστικά της χώρας του, ενώ τον κατηγόρησε ότι σαμποτάρει τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών επισκέφθηκε την χώρα μας», ανέφερε ο κ. Τσελίκ – για να προσθέσει: Χαιρόμαστε να συζητούμε τα προβλήματά μας, μέσα στο πλαίσιο της παραδοσιακής μας φιλοξενίας. Αλλά είδαμε εδώ ότι ο υπουργός δεν ήλθε να μιλήσει στην Άγκυρα, ήλθε να μιλήσει στην Αθήνα. κατηγόρησε την χώρα μας με έναν πολύ φανατικό τρόπο. Ο υπουργός μας των Εξωτερικών είχε την τελευταία λέξη με τον επισκέπτη μας, αλλά το πράγμα συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Καταγράφηκε σαν διαπραγμάτευση, αλλά επρόκειτο για σαμποτάρισμα της διαπραγμάτευσης. Ολόκληρος ο κόσμος είδε αυτή την συμπεριφορά, είπε ο Τσελίκ, για να προσθέσει ότι όλος ο κόσμος είδε επίσης ποια πλευρά είναι θετική στο να διαπραγματευτεί…

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι το εξής, στη δήλωση Τσελίκ:«Ηταν η πρώτη φορά που ένας υπουργός μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι για την δική του χώρα.Ήταν η πρώτη φορά που ένας υπουργός μίλησε για την ακεραιότητα της ευρώπης, όχι της χώρας του», ανέφερε ο Τσελίκ, για να διαβεβαιώσει στη συνέχεια για την ετοιμότητα της χώρας του να συνεχίσει την διαδικασία διαλόγου με την Ελλάδα, κατηγορώντας παράλληλα την χώρα μας ότι είναι πίσω από την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.