Πάτρα: Χρηματοδότηση και λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και των δημοτικών γηπέδων – Πελετίδης προς Αυγενάκη

????????????????????????????????????

Για το θέμα της χρηματοδότησης και λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και των δημοτικών γηπέδων της Πάτρας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ζητά, με επιστολή του, συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:
Κύριε Υφυπουργέ,
Θα θέλαμε να προγραμματίσουμε μία συνάντηση μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε μία σειρά θέματα.
Αρχικά, το ζήτημα της χρηματοδότησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς παρά τις επίμονες και άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου και τη συνεχή χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας μιας τόσο μεγάλης αθλητικής εγκατάστασης (από τις μεγαλύτερες της χώρας) είναι δυσβάσταχτο. Συνεπώς και δεδομένου του εξέχοντος ρόλου του στον Εθνικό Αθλητισμό, απαιτείται η άμεση και επείγουσα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έγινε άλλωστε σε άλλη παρεμφερή εγκατάσταση (Παγκρήτιο Στάδιο), ώστε αφενός να αποφευχθούν ατυχήματα και να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και αφετέρου να αναβαθμισθεί παράλληλα η εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 2008 που παραχωρήθηκε το Στάδιο κατά χρήση από τα τότε «Ολυμπιακά Ακίνητα» μέχρι σήμερα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν κατέβαλε στον Δήμο Πατρέων ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα στην Προγραμματική Σύμβαση, που ξεπερνούν πλέον τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, η λειτουργία του συνόλου των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, έχει αφεθεί στο Δήμο, χωρίς ούτε ένα ευρώ ενίσχυση, χωρίς εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουμε να λειτουργούν όπως θα θέλαμε και θα έπρεπε. Χρειάζεται να εξετάσουμε το καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους, να μπορέσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, των νέων, των παιδιών, να δώσουν «ανάσα» στις γειτονιές.

Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης