ΦΩΤΟ: Έ»Χ»άσε την ευκαιρία η Παναχαϊκή…και τώρα τελικός με Ξάνθη

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 21η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Εργοτέλη στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Χρήστος Αραβίδης στο 13’ με κοντινή προβολή και για τον Εργοτέλη ο Κόνραντ στο 31’ με κεφαλιά. Να σημειώσουμε ότι στο 74’ ο Χρήστος Αραβίδης αστόχησε από την άσπρη βούλα, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Πλέον οι «κοκκινόμαυροι» δεν κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, καθώς μια στροφή πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρίσκονται στην 7η θέση έναν βαθμό πίσω από τον Διαγόρα, και μάλιστα την Τετάρτη η Παναχαϊκή έχει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, καθώς ήξερε πως μόνο νίκη χρειαζόταν. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 11’ για τους «κοκκινόμαυρους», όταν ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε από μακρινή απόσταση απευθείας και ανάγκασε τον Κατσιμήτρο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 13’ όμως η πίεση της Παναχαϊκής μεταφράστηκε σε γκολ, όταν ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, και εκεί βρέθηκε ο Χρήστος Αραβίδης, που με έξυπνη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στο 15’ και πάλι οι παίκτες του Χρήστου Καραπίτσου έφτασαν κοντά να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν έπειτα από όμορφη συνεργασία του Μπάτροβιτς και του Μασούρα, ο τελευταίος έκανε την σέντρα ο Μπάτζιος έκανε την προβολή, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη ήρθε στο 26’, όταν ο Μαζουλουξής έκανε την σέντρα ο Ποζατζίδης την προβολή, όμως από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 31’ όμως οι φιλοξενούμενοι έφερναν το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Κατσούρι έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Κόνραντ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και μάλιστα στο 51’ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Αραβίδης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπάτζιου, όμως ο κύριος Κοτσάνης δεν έδειξε την άσπρη βούλα (βλέποντας την φάση και στο ριπλεϊ είδαμε ότι ήταν καθαρό πέναλτι).Στο 74’ όμως οι «κοκκινόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Ποζατζίδη πάνω στον Γιούση, ο Αραβίδης ανέλαβε την «εσχάτη των ποινών» όμως δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κατσιμήτρου. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα σε αυτή την ευκαιρία, όταν στο 77’ ο Μπουρσέλης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τοίχος, και πέρασε ελάχιστα έξω σε κόρνερ. Στο 90’ και πάλι η Παναχαϊκή είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, όμως ο Γιούσης έκανε λάθος επιλογή, καθώς σούταρε και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Χρήστος Καραπίτσος):

Κολοβούρης, Πατάπης, Πάνος, Πλιάτσικας, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου(90+2 Αργυρόπουλος), Αραβίδης, Μπάτροβιτς(67’ Γιούσης), Κουσκουνάς, Μασούρας(67’ Τσερούτι)

Η αρχική ενδεκάδα του Εργοτέλη (Γιάννης Ταουσιάνης):

Κατσιμήτρος, Κατσούρι(63’ Κόλα), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουτζάκης(80’ Σερβιλάκης), Κόνραντ, Κωστανάσιος(68’ Μπουρσέλης), Ποζατζίδης(81’ Κουατέγκ)

 

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Με βοηθούς τους Χριστοδούλου (Ημαθίας) και Δέλλιο (Πέλλας)

4ος: Μέγας (Πιερίας)