Αυτοκτόνησε η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Ήταν στενή συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου και πολλών ακόμη σημαντικών σκηνοθετών

Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου ο θάνατος της σπουδαίας σκηνογράφου και ενδυματολόγου Έλλης Γεωργακούλου σε ηλικία 55 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πολυτάλαντη δημιουργός που ξεχώρισε από νωρίς για τις εμνευσμένες και προτότυπες δουλειές της και ήταν η αγαπημένη συνεργάτης των πιο μεγάλων σκηνοθετών, έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας της.

Η Έλλη Γεωργακοπούλου ήταν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της. Είχε βάλει την υπογραφή της σε δεκάδες επιτυχημένες παραστάσεις και ταινίες. Υπήρξε από τις στενότερες συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου δουλεύοντας μαζί του για αρκετές ταινίες του μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών «Κυνόδοντας». Είχε επίσης δημιουργήσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλευρό του κορυφαίου Διονύση Φωτόπουλου. Από τα μέσα της δεκετίας του 90 μέχρι σήμερα φιλοτέχνησε εντυπωσιακά σκηνικά και περίτεχνα κοστούμια για περισσότερες από 60 παραστάσεις που παρουσιάστηκαν όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της στο ελληνικό θέατρο καθώς συνεργάστηκε με πολλές γνωστές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας αλλά και με την αφρόκρεμα των Ελλήνων σκηνοθετών όπως οι Γιάννης Χουβαδράς, Θωμάς Μοσχόπουλος, Λευτέρης Βογιταζής,. Μάγια Λυμπεροπούλου, Σταύρος Τσακίρης, Νίκος Καραθάνος.

Παράλληλα, κατά την περίοδο, 2006 – 2007, συνεργάστηκε και με την Εθνική Λυρική Σκηνή σχεδιάζοντας σκηνικά και κουστούμια για την τριπλή παραγωγή μπαλέτου Η μοναχική (ΜακΜίλλαν/Άρνολντ), Πρελούδιο στο απομεσήμερο ενός φαύνου [Prélude à l’après-midi d’un faune] (Μανταφούνης/Ντεμπυσσύ), Οι Συλφίδες [Les Sylphides] (Ρήγος/Αντάμ).

Επιπλέον, το 2006 είχε σχεδιάσει τα κοστούμια της ελληνικής συμμετοχής στον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.