(Βίντεο)-Μέχρι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα – Μείωση μετά τις 20 Απριλίου

Στα τέλη του μήνα, περίπου στις 20 Απριλίου, αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε πως η κάμψη των διασωληνωμένων αλλά και η μείωση του αριθμού των θανάτων θα έρθει με χρονοκαθυστέρηση δύο – τριών εβδομάδων.

Εξήγησε δε, πως μέχρι τις 20 Απριλίου, τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να πιέζονται.

Video of the Day

«Ελπίζω να σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως ζούμε σε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοϊού.

Η διασπορά, όπως είπε, είναι μεγάλη.

Υπενθύμισε δε, πως το νούμερο των 200.000 ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει ότι τα κρούσματα είναι τέσσερις έως και έξι φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, εάν κάναμε τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8.000 με 9.000 κρούσματα καθημερινά.

Όπως είπε, η καραντίνα δεν τηρείται και θα ήταν καλύτερα να συνεχίσουμε με μια πιο χαλαρή λειτουργία.

Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η εκκλησία πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών της και να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο καθηγητής είπε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να λάβει τις αποφάσεις –αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.