Νέα Ερυθραία: Πιθανότατα με καλάσνικοφ πυροβόλησαν οι δράστες κατά των αστυνομικών

Νεότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Ειδικότερα, αυτό που επισημαίνουν οι αρχές είναι ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πολεμικό τυφέκιο, πιθανότατα από καλάσνικοφ, αφού οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ήταν 7,62 χιλιοστά. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο φως σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιοήθηκε θα ρίξει η βαλλιστική εξέταση

, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένουν οι αρχές όχι μόνο για να προσδιορίσουν τον τύπο του όπλου, αλλά και να δουν αν εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις, αλλά και αν έχει δηλωθεί κάτοχος.

Μάλιστα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον τον ειδικών φρουρών, φαίνεται ότι ενδεχομένως, στόχος τους δεν ήταν απλά να εκφοβίσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Περίπου δέκα λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν δύο ύποπτα άτομα, που φορούσαν full-face, πάνω σε μοτοσυκλέτα.

Πυροβολισμοί με πολεμικό όπλο εναντίον ειδικών φρουρών της ΔΙ.ΑΣ στη Ν. Ερυθραία

Οι αστυνομικοί τους έκαναν σινιάλο να σταματήσουν, τότε οι επιβαίνοντες στη μηχανή, πυροβόλησαν εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή φθορές, ενώ στο σημείο των πυροβολισμών βρέθηκαν 3 κάλυκες

.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος μίλησε στον Θέμα 104,6, οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. «Δεν ρίξανε στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίων των συναδέρφων μου», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.