Αυτοψία Ν. Φαρμάκη στα έργα ανάπλασης της βόρειας εισόδου της Πάτρας – Τις επόμενες μέρες ακολουθούν αντίστοιχες εργασίες σε Αγρίνιο και Πύργο

«Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης της βόρειας εισόδου της Πάτρας και οι πολίτες θα μπορούν να χαρούν μία καλαίσθητη είσοδο με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέο ασφλατοτάπητα, νέο φωτισμό και πράσινο. Μία είσοδο πόλης, αντάξια μίας πόλης όπως η Πάτρα. Επίσης, στην αμέσως επόμενη φάση ξεκινούν αντίστοιχες εργασίες στο Αγρίνιο και ακολουθεί και ο Πύργος. Έτσι, υλοποιείται και ολοκληρώνεται μία πρωτοβουλία για την ανάπλαση των εισόδων των τριών πόλεων».

Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκεπτόμενος σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 τις εργασίες διαμόρφωσης της βορείου εισόδου / εξόδου της πόλης των Πατρών («Νέος Δρόμος») που βρίσκονται στην τελευταία τους φάση και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε: «Βρισκόμαστε προς το τέλος του έργου που αλλάζει την όψη της πόλης. Δεν είναι λόγια, είναι συγκεκριμένη εργασία. Θα σας θυμίσω ότι πριν δύο χρόνια, ερχόμενος κάποιος με το αυτοκίνητό του προς την Πάτρα έπρεπε να… ταρακουνηθεί γιατί κανείς δεν είχε φροντίσει να υπάρξει μία ομαλή ασφαλτόστρωση στην είσοδο της πόλης, μετά το τέλος του έργου της Ολυμπίας Οδού. Σήμερα, η είσοδος της Πάτρας έχει ήδη αλλάξει όψη. Και στη συνέχεια της θητείας μας, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες που αφορούν την είσοδο της Πάτρας εξελίχθηκαν επί της  εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου από το ύψος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι το ύψος της γέφυρας του Χαράδρου, όπως επίσης στην οδό Κανελλοπούλου. Ανακατασκευάστηκαν πεζοδρόμια, όπως και η κεντρική νησίδα, ενώ υπήρξε και παρέμβαση στο πράσινο με φύτευση δέντρων. Κατά μήκος του δρόμου έγινε επισκευή των φωτεινών σηματοδοτών και του ηλεκτροφωτισμού.

Οι παρεμβάσεις στην είσοδο του Αγρινίου θα γίνουν επί της Αντιρρίου – Ιωαννίνων και περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα, επισκευή – αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, μπροστά από το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ θα γίνει κατασκευή του κόμβου εισόδου-εξόδου στο σταθμό, ενώ επί της Αγρινίου – Καρπενησίου, προβλέπεται τοπική επέμβαση αποκατάστασης παροχέτευσης ομβρίων.

Σε ό,τι αφορά την είσοδο της πόλης του Πύργου θα γίνουν εργασίες επί της Πατρών – Πύργου, όπως ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα. Κατά μήκος του δρόμου θα γίνει επισκευή – αντικατάσταση -φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, επί της οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, έχει σχεδιαστεί ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα καθώς και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού.

Παρόντες κατά την επίσκεψη, ήσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Πάνος Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.