Πέτρος Λαγούτης: “Μου πήρε 26 μήνες για να απεξαρτηθώ από τα τυχερά παιχνίδια”

Καλεσμένος στο 2night Show” της Τετάρτης ήταν ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την καθημερινή μάχη που έδινε επί δύο και πλέον χρόνια προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα τυχερά παιχνίδια. Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα, αποκάλυψε πως, πλέον, γιορτάζει τα γενέθλιά του δύο φορές, με δεύτερη σημειολογική ημέρα εκείνη που τον οδήγησε στο ΚΕΘΕΑ για να ξεκινήσει έναν Γολγοθά κόντρα στον εθισμό του.

“Έχω ξαναγεννηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 που είναι η πρώτη μέρα που πήγα στο ΚΕΘΕΑ να κάνω απεξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια. Πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος και να το θέλει πολύ. Γιατί ακόμα και αν το θέλει πολύ, η προσπάθεια μέσα δεν είναι ομαλή και εύκολη. Έχει δυσκολίες γιατί το να σταματήσεις τον οποιοδήποτε εθισμό, σημαίνει να αλλάξεις και άλλα πράγματα στον εαυτό σου που στην αρχή δεν τα έχεις ψιλιαστεί καν. Αρχίζεις μια διαδικασία που σαν το φίδι αλλάζεις δέρμα και ξαναβγαίνεις να ζήσεις. Σε μένα αυτή η διαδικασία πήρε 26 μήνες”, είπε και συνέχισε:

Δεν κλείνεσαι πουθενά 26 μήνες. Συνεχίζεις να ζεις τη ζωή σου προσπαθώντας αρχικά να βγάλεις αυτό από τη ζωή σου με κάθε δυσκολία και πόνο ψυχής» πρόσθεσε με ειλικρίνεια ο ηθοποιός. «Ναι, θα υποφέρεις που αλλάζεις πράγματα που είχες μάθει λάθος αλλά κάθε φορά που θα προχωράς θα έρχονται δώρα. Έχει πόνο αλλά έχει και δώρα τα οποία είναι απίστευτο πως έρχονται μετά ασταμάτητα”.

Μάλιστα, ο Πέτρους Λαγούτης αποκάλυψε και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσαφούλια:

Βαριόμουν να πάω στην πρεμιέρα της ταινίας του Τσαφούλια. Δεν ήξερα τι ήταν, είχα λάβει την πρόσκληση και βαριόμουν. Με έπεισε η Δήμητρα Παπαδοπούλου να πάμε στην πρεμιέρα του Έτερος Εγώ. Όταν πήγαμε της λέω “καλά με έφερες να δω ελληνικό αστυνομικό”; Μου λέει πρόσεξε τι λες γιατί κάθεται δίπλα σου ο σκηνοθέτης. Της λέω δεν με νοιάζει και κάθισα βαριεστημένος να το δω.

Ξεκινάει η ταινία και σε 5 λεπτά παθαίνω σοκ. Στο τέλος είπα στον Τσαφούλια «Δεν με ξέρεις αλλά ο, τι κάνεις εγώ έρχομαι για ένα πέρασμα, να κάνω τον κομπάρσο». Και σε δυο χρόνια με πήρε τηλέφωνο“.