ΠΑΤΡΑ: Η παράταξη Ρώρου για αποτεφρωτήριο στο ΒΙΟΠΑ – «Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα παίρνει η μπουλντόζα»

.

Το να «ποιείς την νήσσαν», μέχρι να ξεχαστεί ένα θέμα είναι σίγουρο ότι δεν δίνει διέξοδο από το “λαβύρινθο” ευθυνών και απαντήσεων που περιμένουν οι πατρινοί από τη δημοτική αρχή.
Ο λόγος για το ακίνητο που προορίζεται για αποτεφρωτήριο στο ΒΙΟΠΑ. Ο Δήμος έχει την χρησικτησία και στο προσεχές διάστημα θα το αποκτήσει, στον επικείμενο πλειστηριασμό μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών ανέδειξε πριν λίγο διάστημα, ότι το ακίνητο χρησιμοποιείται από ιδιώτη, εργολάβο, που εναποθέτει μεταξύ άλλων αδρανή υλικά, εργαλεία, μηχανήματα και διατηρεί στάνη με αμνοερίφια.
Σε ερώτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πελετίδης εμφανώς ενοχλημένος, είπε ότι δεν γνώριζε και ότι θα μας ενημέρωνε τις προσεχείς ημέρες. Οι ημέρες πέρασαν χωρίς να μας έχετε ενημερώσει κ. Πελετίδη. Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι από το χώρο απομακρύνθηκαν τα «βουνά» αδρανών υλικών.
Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τη δημοτική αρχή από τις ευθύνες της και τα ερωτήματα:
Ποιος εργολάβος χρησιμοποιούσε το χώρο;
Ποιος έδωσε την άδεια να εναποθέτει παρανόμως τα αδρανή υλικά;
Ποια η σχέση του εργολάβου με την ανάπλαση του ΑΣΟ;
Από τη χρήση του χώρου προκύπτει χρηματική ωφέλεια. Πώς εισέπραξε ο Δήμος το αντίτιμο;
Αν τα χρήματα δεν πήγαν στο ταμείο του δήμου ποιος επωφελούταν από την συμφωνία παραχώρησης του ακινήτου;
Εσείς κ. Πελετίδη ξιφουλκείτε καθημερινά κατά των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων, τους υπηρετείτε όμως με τον καλλίτερο τρόπο.
Υποθέτουμε, ότι η στάνη και τα αμνοερίφια θα ακολουθήσουν την παράδοση και το έθιμο του Πάσχα.
Η προσφιλής και πάγια μέθοδός σας να μην απαντάτε, αποδεικνύει την ένδεια των επιχειρημάτων σας, καθώς και ασέβεια στους δημοκρατικούς θεσμούς, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.
Το διακύβευμα της πόλης είναι να αποκτήσει αποτεφρωτήριο. Σας καλούμε να παρουσιάσετε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο το χρονοδιάγραμμα εκτός και αν επιλέξετε τις καλένδες για να κρατήσετε αποστάσεις και ισορροπίες.