(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Σταθερή η κατάσταση στα Νοσοκομεία – Κανονικά και σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι του πληθυσμού – Χαρδαλιάς από Πάτρα για Πάσχα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ανέρχονταν σε 4.033. Στην Αχαΐα ο αριθμός τους ήταν 95. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93 και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 (63.2% άνδρες).
Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 72 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 27 στη ΜΕΘ.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 63 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 9 στη ΜΕΘ.
Στα 275 τεστ που έγιναν στο Επιμελητήριο εντοπίστηκε ένα θετικό και στο Ακταίο στα 122 ήταν όλα αρνητικά.
Σήμερα θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό κατά τις πρωινές ώρες.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της πανδημίας στην Πάτρα και την Αχαΐα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε να ξεφύγουμε από φοβικά σύνδρομα. «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Κάνουμε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα. Παρακολουθούμε την Πάτρα όπως κάθε πόλη και περιοχή σε όλη χώρα, κάθε μέρα. Το πολύ σημαντικό είναι ότι τα υγειονομικά στοιχεία στην Πάτρα, δείχνουν να είναι πολύ σταθερά τα τελευταία 24ωρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα γιατί έχει αποδείξει αυτός ο ιός ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει έξαρση και διασπορά, που μπορεί να πιέσει το σύστημα υγείας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις του Πάσχα είπε ότι η κατάσταση παρακολουθείται καθημερινά και η επιτροπή θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την χώρα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως, τα self test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη την χώρα μαζί με τα rapid test.
Τέλος, αναφορικά με την αναστολή του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, επισήμανε πως δεν είναι αρμόδιος για να απαντήσει. Αλλά, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη τόνισε πως έξι περιστατικά αντίδρασης σε 11 εκατ. εμβολιασμούς είναι ένα ποσοστό κάτω από το μηδέν. Από εκεί και πέρα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός παρακολουθεί στενά το θέμα των εμβολίων.