Ανοδικά τα futures της Wall καθώς ανοίγει η αυλαία των αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τραπεζικών κολοσσών JPMorgan Chase, Goldman Sachs και Wells Fargo εν αναμονή της έκθεσης της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες (Beige Book) αργότερα σήμερα.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 7 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 2,70 μονάδες μετά το χθεσινό ρεκόρ του δείκτη. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 47,00 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον μονοπωλούν σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των τραπεζικών κολοσσών JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group και Wells Fargo & Co.

Και οι τρεις τράπεζες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την Goldman Sachs να ανακοινώνει κέρδη-ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon προειδοποίησε πάντως ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν δύσκολες το επόμενο διάστημα καθώς η οικονομία θα συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του κορονοϊού.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να συγκεντρώσει αργότερα σήμερα η έκθεση της Federal Reserve για τις επιχειρηματικές συνθήκες στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας (Beige Book).

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ σε ομιλία του σήμερα στο Economic Club of Washington, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία για τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την δημόσια εισαγωγή της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Coinbase Global, η οποία έρχεται ενώ οι τιμές του bitcoin σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coinbase Global ξεκινά σήμερα, με τιμή αναφοράς τα 250 δολ. ανά μετοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,9% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Συνολικά, οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει 6,9% τους τελευταίους 12 μήνες, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2012.

Χωρίς τα καύσιμα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ στο σύνολο του έτους ενισχύθηκαν 3,8%.